Güncel
Vergi sistemi sil baÅŸtan
Vergi düzenlemelerinde yoksul kesimi gözetecek sistem geliyor. Lüks ve ithal yoğunluğu yüksek tüketim malları belirlenerek caydırıcı vergilendirme için de çalışmalar başladı.
Hükümet, sosyal transfer ve vergi düzenlemelerinde en yoksul kesimi gözetecek önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Lüks ve ithal yoÄŸunluÄŸu yüksek tüketim malları belirlenerek caydırıcı vergilendirme için çalışma baÅŸlatıldı. Özel Tüketim Vergisi listesinde lüks sepeti yeniden düzenleniyor. Emlak alım satımındaki tapu harçları, gayrimenkul vergileri gerçek deÄŸerler üzerinden yeniden düzenlenecek. Vergi sistemindeki istisna ve muafiyetler güncellenecek. Yerel yönetimlerin genel bütçeye bağımlı olması önlenecek, özkaynak oluÅŸturmaları desteklenecek.
ERDOÄžAN ONAYLADI
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın onayladığı 2019-2021 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Mali Plan'a göre lüks veya ithal yoÄŸunluÄŸu yüksek ürünler tespit edilerek bunlara iliÅŸkin vergisel düzenlemeler yapılacak. Vergi adaletini güçlendiren, tabanını geniÅŸleten yeni vergi sistemiyle yüksek katma deÄŸere sahip yatırımlarla nitelikli istihdam artışı vergisel politikalarla desteklenerek sürdürülebilir potansiyel üretim seviyesi artırılacak.
ADALET SAÄžLANACAK
Kamu gelir politikaları gelecek yıl makroekonomik dengelenme sürecinin desteklenmesi, 2020-2021 döneminde de kamu harcamaları için ihtiyaç duyulan finansmanın saÄŸlanması, ekonominin uluslararası düzeyde rekabet gücünün artırılması ve yurt içi tasarruflara katkı saÄŸlanması hedefleri doÄŸrultusunda sürdürülecek. Gelir politikaları vergi adaletini pekiÅŸtirme, vergi tabanını geniÅŸletme, vergiye gönüllü uyumu artırma, kayıtlı ekonomiye geçiÅŸi hızlandırma, analiz ve denetim kapasitesini güçlendirme amaçlarına uygun olarak istikrar ve öngörülebilirlik temelinde yürütülecek. Ekonomik dengelenme sürecine katkı saÄŸlamak adına lüks veya ithal yoÄŸunluÄŸu yüksek ürünler tespit edilerek, bunlara iliÅŸkin vergisel düzenlemeler yapılacak. Yüksek katma deÄŸere sahip yatırımlarla nitelikli istihdam artışı vergisel politikalarla desteklenerek sürdürülebilir potansiyel üretim seviyesi artırılacak.
TÜRK LÄ°RASIYLA BORÇLANMA ESAS
Orta Vadeli Mali Program'a göre TL ile borçlanma esas alınacak. Merkezi yönetim bütçe açığının finansmanında makroekonomik dengeler gözetilerek para ve maliye politikalarıyla uyumlu, sürdürülebilir, saydam ve hesap verilebilir bir borçlanma politikası izlenecek. (SABAH)
Henüz yorum yapılmamış.