Sosyal Medya

Güncel

Trump, Mattis'in üzerini çizdi mi?

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanı James Mattis ile ilgili 'O bir çeşit demokrat' ifadesini kullandı.



Trump, Amerikan CBS kanalında yayımlanan “60 Dakika” programında, kabinesindeki görev deÄŸiÅŸikliklerine iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Mattis'in ayrılıp ayrılmayacağına iliÅŸkin görüÅŸü sorulan Donald Trump, James Mattis'in görevine devam edip etmeyeceÄŸiyle ilgili konuda kapıyı açık bıraktı.

 

ABD Savunma Bakanı'nın kendisine “görevden ayrılmak istediÄŸi” ÅŸeklinde herhangi bir niyet beyanında bulunmadığını kaydeden Trump, “Onunla çok iyi bir iliÅŸkimiz var, kendisi iyi bir insan. Ä°yi anlaşıyoruz ancak kendisi ayrılabilir, yani bir noktada herkes ayrılabilir. Burası Washington, insanlar görevlerinden ayrılır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Mattis'le ilgili, “DoÄŸruyu bilmek isterseniz sanırım kendisi biraz Demokrat” ifadesini kullanan Donald Trump'ın yorumları, Amerikan kamuoyunda “Mattis ayrılabilir” ÅŸeklindeki tartışmaları da yeniden alevlendirdi.

Öte yandan Trump, kabinesindeki bazı isimlerden memnun olmadığını dile getirdi.

Ä°sim vermek istemeyen ABD BaÅŸkanı Trump'ın bu deÄŸerlendirmesi, kamuoyu önünde sık sık eleÅŸtirdiÄŸi Adalet Bakanı Jeff Sessions'la ilgili bir yorum olarak deÄŸerlendirildi.

 

Ünlü Amerikalı gazeteci Bob Woodward'un “Korku: Trump Beyaz Saray'da” adlı kitabında, Mattis'in Trump'ı ciddi ÅŸekilde eleÅŸtirdiÄŸi iddiasına yer verilmiÅŸ ancak daha sonra hem Trump hem de Mattis kitaptaki ilgili iddiaları reddetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.