Sosyal Medya

Güncel

ABD’li eski diplomat: Öldürüldüğüne inanıyorum!

ABD’li eski diplomat Ann Wright, kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı için gece geç saatlerde Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelerek açıklamalarda bulundu. Wright, "Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne inanıyorum. Suudi Arabistan gazetecilerin öldürülmesine son vermeli" ifadelerini kullandı.



Davetli olduÄŸu bir konferans için bir süredir Ä°stanbul’da bulunan, ABD’li eski diplomat Ann Wright, ülkesine dönmeden önce gece geç saatlerde elinde Cemal Kaşıkçı’nın fotoÄŸraflarının bulunduÄŸu dövizler olduÄŸu halde Suudi Arabistan’ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu önüne gelerek, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkesi ABD’nin Irak’ı iÅŸgali nedeniyle 16 yıllık diplomatlık hayatını noktalayarak, aktivist olan Ann Wright, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetine dair Türk basınına deÄŸerlendirmelerde bulundu.

"ÖldürüldüÄŸüne inanıyorum"

Ann Wright, Kaşıkçı’dan, Suudi Arabistan’ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu’na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamamasının uluslararası bir rahatsızlık oluÅŸturduÄŸunu ve kayıp gazetecinin öldürüldüÄŸüne inandığını ifade ederek, "Eski bir diplomat olarak bir konferans için Ä°stanbul’a geldim. DeÄŸerli bir gazeteci olan Cemal Kaşıkçı için bu gece buradayım. Ona olanlardan bütün dünya rahatsız. Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüÄŸüne inanıyorum. Bu korkunç cinayet nedeniyle buraya gelip bunları söylemek istedim. Suudi Arabistan yönetimi, gazetecilerin öldürülmesine son vermeli, Yemen’de yüzlercesi gerçekleÅŸen insan ölümlerine son vermeli" dedi.

"Suudi yönetimi yaptıklarına son vermeli"

Eski diplomat Wright, "Burada bir araÅŸtırma yapılıyor, tamamlanacak ve bize bir ÅŸeyler söylenecek. Burada görev yapan gazetecilerin taşıdığı genel kanı da onun öldürüldüÄŸü yönünde. Yapılan araÅŸtırmalardan kesin bir sonuç çıkmadı, ancak ÅŸu ana ortaya çıkan tabloya göre Kaşıkçı’nın Konsolosluk’ta öldürüldüÄŸünü düÅŸünüyoruz. Ä°nsan hakları savunucularının ayaÄŸa kalkması gerekiyor. Özgürlük için, gazetecilerin özgürlüÄŸü için sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Suudi yönetimi yaptıklarına artık bir son vermeli" diye konuÅŸtu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.