Sosyal Medya

Güncel

Karlov'un eşi: Bu bir terör olayıydı

Andrey Karlov’un eşi Marina Karlov, kocasının öldürülmesinin Rus ve Türk halklarıyla ilgili bir sorun değil, uluslararası terör olduğunu belirterek"Şimdi torunlarıma dedelerinin iyi bir diplomat olduğunu, Türk-Rus ilişkilerini geliştirdiğini anlatıyorum" dedi.



Türkiye ile Rusya arasında kurulan ve her iki ülke devlet baÅŸkanlarının eÅŸ baÅŸkanlığını yaptığı Üst Düzey Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Rus Toplumsal Forumu, Rus ve Türk basın mensuplarını Moskova’da bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında genç gazeteciler bir araya gelirken, mart ayında Moskova’da hizmete açılan Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Rus Toplumsal Forumu’nun baÅŸkanları ve ortakları ile görüÅŸmeye ev sahipliÄŸi yaptı. Enstitüde gerçekleÅŸen toplantıda Ankara’da 2016 yılında suikaste uÄŸrayan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un eÅŸi Marina Karlov, Karlov Vakfı’nın çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi.

"Terör olayıydı"

EtkinliÄŸin ardından konuÅŸan Marina Karlov, eÅŸinin suikaste uÄŸramasının ardından çok sayıda Türk vatandaşının kendisine destek olduÄŸunu belirtti. VatandaÅŸların Karlov’a saygı duyduÄŸunu, ve yaÅŸadıkları üzüntüyü kendisine ilettiklerini söyleyen Karlov, kendisinin de Türk vatandaÅŸlarına “Benim eÅŸim başına gelen ne Rus ne de Türk halkını ilgilendiren, halklarla ilgili sorun. Bu uluslararası terörle ilgili. Bu bir terör olayıydı” yanıtını verdiÄŸini kaydetti.

Torunlarını büyütecekti

Andrey Karlov’un hayatında bir arzusunun gerçekleÅŸtirÄŸini ve Antalya’nın Demre ilçesi ile Andre Karlov’un doÄŸum yeri olan Klintsı ÅŸehrinin kardeÅŸ ÅŸehir olduÄŸunu hatırlatan Marina Karlov, eÅŸinin torunlarını büyütme hayalinin de bulunduÄŸunu söyledi. Marina Karlov, ÅŸöyle konuÅŸtu:

“Biz Karlov ile çok ÅŸey hayal etmiÅŸtik. Ä°leride gerçekleÅŸtireceÄŸimiz farklı planlarımız vardı. Onun hayallerinden biri de torunlarını büyütmekti. Åžu an bunu ben yapıyorum. Torunlarıma bakıyorum. Torunlarım küçük ama ben onlara dedelerini anlatıyorum. YaÅŸamı boyunca iyi bir diplomat olduÄŸunu, Türk-Rus iliÅŸkilerini geliÅŸtirdiÄŸini anlatıyorum. Elimde onun hatırasıyla ilgili çok fotoÄŸraf var. Onlar bir yere gitmedi. FotoÄŸrafları unutmamaları için torunlarıma gösteriyorum.”

ÖÄŸrenci deÄŸiÅŸimi

EÅŸinin adına kurulan Andrey Karlov Vakfı’nın çalışmaları hakkında da konuMarina Karlov, vakfın bilimsel projeleri desteklediÄŸini söyledi. Vakfın Türk-Rus Toplumsal Formu çerçevesinde ÅŸubat ayında Türk ve Rus üniversitelerinin rektörlerini Rusya’da bir araya getirdiÄŸini hatırlatan Karlov, “Yakında Türkiye’de de bir araya getireceÄŸiz ve bu rektörlere uluslararası anlaÅŸmaları imzalatacağız. Uluslararası öÄŸrenci deÄŸiÅŸimi gibi, diploma denklikleri gibi konularda imzalar atılacak. Bu çok iyi” dedi.

(Milliyet)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.