Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan öğrencilere burs müjdesi

Burslarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, lisans öğrencilerinin 500 lira burs alacağını açıkladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Erciyes Üniversitesi Akademik yılı açılışında konuÅŸtu.

Burslarla ilgili açıklama yapan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ''16 yıl evvel burs kredi olarak ayda ne veriliyordu bu ülkede? 45 lira. Lisans öÄŸrencilerine 500 lira vermeye baÅŸlıyoruz. Yüksek lisans öÄŸrencilerine bin lira doktora öÄŸrencilerine bin 500 lira vereceÄŸiz.'' dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ''Aynı ÅŸehirden gelmiÅŸ kimi zaman aynı mahallede oynamış gençler siyasi kamplaÅŸmanın kurbanı oldu. Biz öÄŸrenciye üniversiteyi aratmadık, biz üniversiteyi öÄŸrencinin ayağına götürdük. En büyük baÅŸarımız buradadır. Åžu anda 81 vilayetimizin 81'inde de üniversitemiz var. Yıllardır üniversiteleri baskıcı, jakoben hatta faÅŸist ideolojilerine payanda yapanlar, bizim dönemimizde üniversitelerin asli hüviyetlerine kavuÅŸmasından çok ciddi rahatsızlık duyuyorlar.'' ifadelerini kullanan ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

''Politikalarımızı yerden yere vuran çevrelerin bizden önce üniversitelerin darbelerde oynadığı role iliÅŸkin tek bir açıklaması yoktur. Bunların varoluÅŸ kaidesi ait oldukları yerlerin tetikçiliÄŸini yapmaktır. Üniversiteleri bilim ve araÅŸtırma yerine vesayetin ideoloji üretim merkezleri olarak gören zihniyeti hep birlikte çöpe attık. Belli ideolojik kimliklerin üniversitelerde kısmen sürdürdüÄŸünün farkındayız. Bunların zamanla deÄŸiÅŸeceÄŸine inanıyorum. Biz üniversitelerde tek tipçiliÄŸe karşıyız. Türkiye'nin tüm renkleri üniversitelerde olmalı.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.