Sosyal Medya

Güncel

Rusya: Konsey'den çekilebiliriz

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin 'Bu böyle devam ederse elbette, Avrupa Konseyi’nden çekilmeyi değerlendirebiliriz' açıklamasını yaptı.



Volodin, katıldğı Rusya 1 televizyonu programında, Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden çekilebileceÄŸini belirterek “Bu böyle devam ederse elbette, Avrupa Konseyi'nden çekilmeyi deÄŸerlendirebiliriz” dedi.

AVRUPA KONSEYÄ° "RUSYA'YI ÜYE ÜLKELER LÄ°STESÄ°NDEN ÇIKARABÄ°LÄ°RÄ°Z" DEMÄ°ÅžTÄ°

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi'nin sonbahar oturumu sırasında, Rusya'nın Haziran 2019'a kadar Avrupa Konseyi bütçesine katkı payı ödemeye baÅŸlamaması durumunda, örgütün bakanlık komitesinin bu ülkeyi üye ülkeler listesinden çıkarmak zorunda kalacağını söylemiÅŸti.

RUSYA OCAK AYINDA KARAR VERECEK

Rusya Federasyonu Konseyi BaÅŸkanı Valentina Matviyenko, gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliÄŸiyle ilgili pozisyonunu yıl sonuna kadar belirleyeceÄŸine vurgu yaparak ÅŸöyle konuÅŸtu: “Ocak ayında ya çalışmaya devam etmek için bir yazı göndereceÄŸiz ya da devam etme baÅŸvurusunda bulunmayıp baÅŸka çözümler bakacağız.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.