Sosyal Medya

Güncel

Almanya’da binlerce kişi sokaklara döküldü

Almanya'da artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık on binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.



Çok sayıda sivil toplum kuruluÅŸu ve tanınmış kiÅŸinin destek verdiÄŸi “Parçalanamaz" adlı insiyatif, baÅŸkent Berlin'de "Açık ve özgür bir toplum için ayrımcılık yerine dayanışma" sloganıyla gösteri düzenledi.

Gösteride protestocular "FaÅŸizm bir daha asla", "Irkçılık alternatif deÄŸildir", "Dayanışma sınır tanımaz" ve "Birlikte ırkçılığa karşı" yazan döviz ve pankartlar taşıdı.

NSU VE MÜLTECÄ°LER

Bazı göstericiler aşırı saÄŸcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından öldürülenlerin fotoÄŸraflarını ellerinde tutarken, bir grup da can yelekleri taşıyarak Avrupa'nın mülteci politikasını protesto etti.

Alexander Meydanı'nda toplanan göstericiler, daha sonra buradan Zafer Anıtı'na yürüdü.

 

"Parçalanamaz" inisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, yürüyüÅŸe yaklaşık 150 bin kiÅŸinin katıldığı ve bunun, insanların aşırı saÄŸa karşı bir sinyal vermek istediÄŸinin göstergesi olduÄŸu ifade edildi.

BU Ä°YÄ° BÄ°R SÄ°NYAL

Gösteriye katılan 36 yaşındaki Charlotte Falt, çeÅŸitlikten ve dayanışmadan yana olduÄŸu için yürüyüÅŸe katıldığını belirterek, "YürüyüÅŸe bu kadar kiÅŸinin katılması olaÄŸanüstü. Ä°çinde bulunduÄŸumuz dönem iyi deÄŸil. Bundan dolayı bu kadar kiÅŸinin katılması bu iyi bir sinyal." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Tatjana Rüther (54) ve Anna-Sophi Wagner (53) de toplumda ırkçılığın deÄŸil çoÄŸulculuÄŸun olması gerektiÄŸini vurgulayarak, "Herkes istediÄŸi gibi yaÅŸamalı ve inanmalı." ifadelerini kullandı.

 

Ä°smini vermek istemeyen bir gösterici de yürüyüÅŸe birçok kuruluÅŸ ve derneÄŸin katıldığına iÅŸaret ederek “Medyanın aşırı saÄŸcı içerikli yayınlara karşı bizim çok olduÄŸumuzu göstermemiz lazım." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.