Sosyal Medya

Güncel

Brunson Beyaz Saray'da, Trump'tan 'Eskiye döneceğiz' mesajı

Trump, "Türkiye ile sıkıntılı bir durum vardı, ilişkiler eskiye dönecek" dedi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Rahip Brunson ile birlikte Oval Ofis’te basın toplantısı düzenledi. Trump, Brunson’ın serbest kalmasından dolayı CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a tekrar teÅŸekkür etti. Trump, “Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceÄŸimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü ÅŸeyler olacak dedik. ErdoÄŸan’a teÅŸekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi iliÅŸkimiz var. Bu olayın daha önce çözülmemiÅŸ olmasına çok ÅŸaşırmıştım” dedi.
 
BRUNSON, “TÜRKLERÄ° SEVÄ°YORUM”
 
Rahip Brunson’ın ilk sözleri, “Yönetime yaptıklarından dolayı teÅŸekkür ederim. DışiÅŸleri Bakanı Pompeo, BaÅŸkan Yardımcısı Pence ve bay Bolton’a teÅŸekkür ederim. Kongre’de serbest kalmam için uÄŸraÅŸanlara da teÅŸekkür ederim. Biz orada 25 yıldır bulunuyoruz. Türkleri seviyorum” ÅŸeklinde oldu.
 
BaÅŸkan Trump’da bu konuÅŸma karşılığında ‘Türkler iyi insanlardır onları seviyorum. Åžu anda Türkiye ile harika bir iliÅŸkiye sahip olma ÅŸansımız var.’ ifadelerini kullandı.
 
Toplantı sırasında Rahip Brunson serbest kalması için çalışan Trump ve ABD için kısa bir dua gerçekleÅŸtirdi.
 
TRUMP’TAN ‘BOZULAN Ä°LÄ°ÅžKÄ°LER ESKÄ°YE DÖNECEK’ MESAJI
 
GerçekleÅŸtirilen dua sonrası Trump, “Bu ülkeyi bir bütün hale getirdiniz. Neler yaÅŸadığınızı biliyorum. Türkiye için de kolay bir durum deÄŸildi. Bir çok ÅŸey yaÅŸanıyor. ErdoÄŸan’a bunu mümkün kıldığı için teÅŸekkür ediyorum. Onun için de kolay deÄŸildi. Bir daha Türkiye’ye gider misiniz diye sormak istemiyorum. Bu olay iki ülke arasındaki bozulan iliÅŸkileri eskiye döndürecek” sözleriyle tekrar ve tekrar CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a Rahip Brunson serbest kaldığı için teÅŸekkür etti.
 
KAÅžIKÇI’NIN NÄ°ÅžANLISINI DAVET ETTÄ°LER
 
Trump, Ä°stanbul’da kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın niÅŸanlısının Beyaz Saray’a davet edildiÄŸini açıkladı. Trump ayrıca Kaşıkçı’nın öldürülmediÄŸini umduÄŸunu ancak iÅŸin iyi görünmediÄŸini de söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.