Sosyal Medya

Güncel

Taliban, Katar'daki ABD heyeti ile toplantının ayrıntılarını yayınladı

ABD heyeti ile Taliban heyeti arasında Katar'da yapılan barış müzakeresi sonrası Taliban'dan açıklama yapıldı



Afganistan'ın en büyük silahlı gücü Taliban, ABD 'nin Afganistan UzlaÅŸma Uzmanı Büyükelçi Zalmay Khalilzad ile Katar'ın baÅŸkenti Doha'da yaptıkları son görüÅŸmenin ayrıntılarını yayınladı.
 
Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahit yaptığı açıklamada, "Taliban siyasi heyetinin Katar bürosunun baÅŸkanı Alhaj Sher Mohammad Abbas Stanikzai, Taliban Mevlevi'nin siyasi bürosu baÅŸkan yardımcısı Abdul Salam Hanafi, siyasi bürosunun üyeleri Sherikh Shahabudin Delawar, Qari Din Mohammad Hanif, Alhaj Mohammad Zahid Ahmadzai ve Mohamamd Sohail Shaheen, Cuma günü Büyükelçi Zalmay Khalilzad liderliÄŸindeki ABD heyeti ile bir araya geldi." dedi.
 
Açıklamada, iki tarafın Afganistan'daki yabancı kuvvetlerin varlığına son verilmesi ve Afganistan' ın meselelerini sona erdirmek için barışçıl yaklaşımla ilgili umutları ele aldıklarını da ekledi.
 
Taliban tarafından yapılan açıklamaya göre, grubun siyasi liderleri, ABD delegasyonuna, yabancı güçlerin varlığının sorunları çözme yolunda ve Afganistan'daki kalıcı barışın geri dönüÅŸünde büyük bir engel oluÅŸturduÄŸunu söyledi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.