Sosyal Medya

İlk sözleri şaşırtmadı: "Türkiye hiçbir zaman AB'ye üye olamaz"

Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan Hristiyan demokrat Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) lideri olan Weber, "Türkiye, hiçbir zaman AB'ye üye olamaz" dedi.



Hollanda'da yayımlanan De Telegraaf gazetesine konuÅŸan Weber, BaÅŸkan seçilmesi halinde Türkiye ile üyelik müzakerelerine resmen son vereceÄŸini söyledi.
 
Weber, göreve baÅŸladıktan sonra, mümkün olan en kısa sürede Türkiye'nin AB üyeliÄŸi konusunun üzerine bir "kırmızı çizgi çekmek istediÄŸini" vurguladı.
 
BÖYLE BÄ°R KARAR ALABÄ°LÄ°R MÄ°?
Resmi olarak böyle bir karar sadece AB üyesi ülkelerin hükümet ve devlet baÅŸkanları tarafından alınabiliyor. Ancak Weber, "Komisyona baÅŸkanlık edersem, Türkiye'nin AB'ye üye olamayacağını söylemek gibi bir görevim var" diye konuÅŸtu. Alman politikacı, Ä°ngiltere'nin AB'den çıkış süreci (Brexit) konusunda da karamsar olduÄŸunu dile getirdi.
 
Weber'e göre, AB ile Ä°ngiltere arasında katı bir ayrılık süreci olacak. Bunun nedeni de, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Therasa May'e raÄŸmen, anlaÅŸmaya Ä°ngiltere Parlamentosu'nun destek vermemesi. Manfred Weber, "Londra'da kaos var" dedi.
 
Juncker'nin AB Komisyonu'ndaki baÅŸarılı çizgisini sürdürmek istediÄŸini belirten Weber, EPP tarafından onaylanması halinde baÅŸkanlık için en ÅŸanslı aday olarak görülüyor.
 
Almanya'daki Hristiyan Sosyal Birlik Partisinin (CSU) de Başkan Yardımcısı olan Weber'in adaylığına, Alman Başbakanı Angola Merkel de destek veriyor.
 
AB Komisyonu BaÅŸkan adayı, önümüzdeki ay EPP'nin Helsinki'de yapılacak genel kurulunda netleÅŸtirilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.