Yeni Akit'ten kovulan yazarın rektör kocası hakkında yolsuzluk iddiaları
Hakkında birçok iddia bulunan Prof. Dr. Ali Gür’ün rektörü olduğu Gaziantep Üniversitesi ile ilgili çok konuşulacak bilgiler yer aldı.
Kamuoyunu yakından ilgilendiren raporda, kanuna ve mevzuata aykırı kayıtların bulunduÄŸu ve hatalı ödemelerin yapıldığı belirtildi.
Raporda, kayıtlı ilaç ve tıbbi malzeme tutarında 4 milyon 984 bin 488 TL eksik olduÄŸu vurgulandı.Eski Milletvekili Åžamil Tayyar, birçok kez Ali Gür’ün FETÖ’cü olduÄŸuna iliÅŸkin iddialarda bulunmuÅŸtu.
TAÅžINMAZ KÄ°RALARDA SKANDAL
Milli Gazete’nin haberine göre, Sayıştay uzmanlarının aylarca üzerinde çalıştığı ve üniversitede yaptığı inceleme ve denetlemeler sonucunda ortaya konulan raporda, üniversitenin ‘Düzenlilik Denetim Raporu ile Döner Sermaye Ä°ÅŸletmesi Raporu’ hazırlandı. 40 sayfalık raporda hatalar ve usulsüzlükler tek tek tespit edilirken, yanlış bilgiler de bir bir raporlandı. Gaziantep Üniversitesi tarafından taşınmaz kiralamalarına iliÅŸkin usulsüzlüklerin bulunduÄŸu belirtilen raporda, üniversitenin kayıtlarda henüz tahakkuk etmemiÅŸ taşınmaz kiralarının tahakkuk etmiÅŸ gibi ve gerçekleÅŸmemiÅŸ gelirlerin ise gerçekleÅŸmiÅŸ gibi kaydedildiÄŸi tespit edildi.
4 MÄ°LYON EKSÄ°ÄžE RASTLANDI
Ä°laç stoklamanın konuÅŸulduÄŸu bu günlerde raporda, skandal bilgiler yer aldı. Raporda, Gaziantep Üniversitesi Åžahinbey AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi’nin taşınır kayıtlarında tüketilmediÄŸi halde tüketim nedeniyle düÅŸülen ilaçların bulunduÄŸu belirtildi. Eczane, Onkoloji Hastanesi ve ameliyathane gibi birimlerde yeni ambarların tanımlanmış olduÄŸunun da altı çizilen raporda, “2017 yılı bilançosunda 150 ilk madde ve malzeme hesabında kayıtlı ilaç ve tıbbi malzeme tutarı ‘4 milyon 984 bin 488 TL’ eksik gözükmektedir” denildi.
HATALI ÖDEME YAPILDI
Sayıştay’ın detaylı incelemesinde bir baÅŸka bulgu daha dikkat çekti. Raporda, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi tarafından mevzuata aykırı ek ödeme hesaplaması yapıldığı ve personele doÄŸru ödeme yapılmakla birlikte Hazine’ye ödenen veya ödenmesi gereken tutarlarda hataların bulunduÄŸuna dikkat çekildi. 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda düzeltilmesi istenilen hataları üniversitenin dikkate almadığı, 2017 yılında da bu hatalara devam ettiÄŸi belirtilen raporda, “Mavera Kongre ve Sanat Merkezi ile Rektörlük Sporium-spor merkezi faaliyetlerinin döner sermaye iÅŸletmelerinin faaliyet alanları kapsamında deÄŸerlendirilemeyeceÄŸi hususu ile ilgili olarak 2017 yılında üniversite tarafından herhangi bir iÅŸlem tesis edilmemiÅŸ ve uygulama devam ettirilmiÅŸtir” ifadeleri yer aldı.
Henüz yorum yapılmamış.