Sosyal Medya

Ömer Çelik: Brunson konusunda başta cumhurbaşkanımız olmak üzere kimse prim vermemiştir

başta cumhurbaşkanımız olmak üzere kimse prim vermemiştir



Çelik yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandı;

"EleÅŸtirileri takip ediyorum. Tek tek kim hangi eleÅŸtiriyi gündeme getirdi analiz etmeyeceÄŸim. Genel olarak deÄŸerlendirme yaptığımızda ÅŸu net ÅŸekilde görülebilir.

TÜRKÄ°YE'YÄ° TEHDÄ°T ETMEK KÄ°MSENÄ°N HADDÄ°NE DEĞİL

Amerikan tarafının tweetlerini, mesajlarını hatırlayalım. Orada belli 'bir saat verilerek, ÅŸu gün ÅŸu saatte bırakılmazsa ÅŸu tavırları koyacağız, yaptırımlar ortaya koyacağız' diyerek pek çok açıklama yapıldı. Son derece yadırgadığımız biçimde saat verdiler. Arkasından iki bakanımıza dönük karar aldılar. BaÅŸkan yardımcısı, Türkiye'ye dönük tweetlerini sabitlenmiÅŸ tweet haline getirdi. Türkiye'yi tehdit etmek kimsenin haddine deÄŸildir.

Bu dayatmalar karşısında onların verdiÄŸi takvimle hareket etmesi söz konusu deÄŸildir. CumhurbaÅŸkanımızın baÅŸtan beri tavrına dikkat edildiÄŸi zaman bu dayatmaları önemsemeyen ve Türkiye'nin kurumların kendi kararlarını vermesi konusundaki iradeleri korunması ÅŸeklinde tutum aldığı ortadadır.

Suçu sabit görülerek belli bir ceza verildi ve tahliye edildi. Åžu safhada yargısal aÅŸama tamamlandı."

MHP Ä°LE Ä°TTÄ°FAK

MHP ile devam eden ittifak görüÅŸmeleriyle ilgili de konuÅŸan Çelik, "Orada bir aksama, bir sıkıntı söz konusu deÄŸil. Kendi doÄŸal akışı içerisinde konu devam ediyor" ifadelerini kullandı.

KAYIP SUUDÄ° GAZETECÄ° CEMAL KAÅžIKÇI

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruÅŸturmasında olayın açığa çıkması için çalışmaların devam ettiÄŸini belirten Çelik, "Bu çok vahim bir meseledir. Saygın bir gazetecinin öldürülmesiyle ilgili son derece spekülatif iddialar var. Bazı isimler üzerinde yoÄŸunlaÅŸma vardır, bunların hepsi iddiadır, güçlü bir ÅŸekilde soruÅŸturulacaktır. Asla affedilemeyecek, asla üssü örtülemeyecek bir eylemdir. Bu eyleme karışanlar varsa kuÅŸkusuz bunun ağır sonuçları olur" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.