Sosyal Medya

Güncel

İHH Başkanı Yıldırım: Gazze için artık liderlerden beklentimiz yok!

Gazze için İslam ülkelerinin yöneticilerinden ses çıkmadığından yakınan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 'Artık liderlerden beklentimiz yok. Artık halka dönüş zamanıdır' dedi.



Cuma namazı sonrasında Fatih Camii avlusunda toplanan kalabalık, "Gazze'ye yardım cuması" pankartı açtı ve Ä°srail'i protesto etti.

Ä°HH BaÅŸkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı konuÅŸmada, Gazze'de yaÅŸananlara dünyanın sessiz kaldığını söyledi. Kudüs ve Gazze duyarlılığının gündemden düÅŸürülmeye çalışıldığını belirten Yıldırım, ÅŸöyle konuÅŸtu:

 

"Artık alışıldı deÄŸil mi, 'Bugün ÅŸu kadar Filistinli öldü'. Az sayıda öldürüyorlar ki halk alışsın. Artık sayılara alıştırıyorlar bizi. Mescid-i Aksa'yı yıkmak için... Bizler de önce kendimize bakacağız. Buradan bütün Müslümanlara sesleniyorum. ÇoÄŸumuzun yaÅŸadığı yer saray gibi. Ne kadar yardım gönderiyoruz? Hadi ümmetçi deÄŸilsen hadi Ä°slamcı deÄŸilsen hadi Misak-ı Milli sınırlarının dışına ruh coÄŸrafyan, gönül coÄŸrafyan çıkmıyorsa onda da sana bir çift sözüm var. Ä°stanbul'un savunması Gazze'den geçer, Kudüs'ten geçer. Kudüs düÅŸerse, Anadolu da düÅŸer. Onun için buralarda rahat yaÅŸamak istiyorsanız malınızı, mülkünüzü oraya göndereceksiniz."

Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü süresince 4 bine yakın kadının yaralandığını aktaran Yıldırım, "Çocukların başına gaz bombası attılar. Kimyasal silah kullandı bu zalimler. Dünya neredesin? Gerçek mermi kullandılar. Neredesiniz? Ä°slam dünyası, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı, toplantı yapıp masalarda oturmak yetiyor mu size? Utanma zamanı gelmedi mi? Bu yürüyen yavrulara mermi atan Ä°srail'e bir kez olsun tükürme cesareti yoksa tahtlarınızdan inin, saraylarınızdan çıkın, cehennemin dibine kadar yolunuz var. Mazlumun yanında olmayan herkese kin besliyorum. Bu kini de bütün dünyada yaygınlaÅŸtırmak en önemli iÅŸimiz olacak. Mazlumun yanında olmayan zalimleri lanetliyorum. YaÅŸasın zalimler için cehennem." ifadelerini kullandı.

 

"LÄ°DERLERDEN BEKLENTÄ°MÄ°Z YOK, HALKIN SOKAÄžA Ä°NME ZAMANI GELDÄ°"

Artık halkın meydanlara inme zamanının geldiÄŸini dile getiren Yıldırım, "Artık liderlerden beklentimiz yok. Ne yazık ki bir Türkiye ses veriyor. BaÅŸkası ses vermiyor. Artık halka dönüÅŸ zamanıdır. Artık halk hareketliliÄŸi zamanıdır. Artık halkın meydanlara inme zamanıdır. Ey Müslümanlar, cemaatler. Silkelenin. Konfor sizi yutmasın. Para, sizi yutmasın. Makam, sizi yutmasın. Tekrar dirilin. Sahabe gibi olun." diye konuÅŸtu.

Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü'nde ayağından vurularak yaralanan ardından Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı'nca Türkiye'ye getirilerek tedavi ettirilen 16 yaşındaki Meryem Ebumatar da programda bir konuÅŸma yaptı.

Ebumatar, iÅŸgalci Ä°srail'in çocuklar ve kadınlardan korktuÄŸunu söyledi. Ä°ÅŸgalci güçlerin hiçbir surette baÅŸarıya ulaÅŸamayacağını kaydeden Ebumatar, "Ä°HH'daki tüm kardeÅŸlerime teÅŸekkür ediyorum. Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a teÅŸekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

 

Ebumatar, Gazze için açılan standa tekerlekli sandalyeyle gelerek ilk bağışı gerçekleÅŸtirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.