Sosyal Medya

Güncel

ABD'li öğrenciye İsrail izni çıkmadı

Tel Aviv Yerel Mahkemesi, boykot hareketine destek veren ABD'li öğrencinin İsrail'e giriş izni için yaptığı başvuruyu reddetti



Ä°srail'i boykot hareketine destek verdiÄŸi gerekçesiyle bir haftadan fazla süredir Ä°srail’e giriÅŸine izin verilmeyen ABD’li öÄŸrenci Lara Alkasım'ın (22) ülkeye giriÅŸine izin verilmesi için mahkemeye yaptığı baÅŸvuru reddedildi.  

Tel Aviv Yerel Mahkemesi, Kudüs Ä°brani Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yapmak için öÄŸrenci vizesiyle 2 Ekim'de Ä°srail'e gelen ancak "Filistin Ä°çin Ä°srail’i Boykot GiriÅŸimi" olarak bilinen BDS hareketine destek verdiÄŸi gerekçesiyle polis tarafından ülkeye alınmayan Alkasım’ın dün görülen davasını karara baÄŸladı. 

Mahkeme, Ä°srail polisi tarafından 10 güne yakın süredir Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanında tutulan Alkasım'ın Ä°srail'e giriÅŸine izin verilmesi için yaptığı baÅŸvuruyu reddetti.

Ä°srail basınına konuÅŸan Alkasım'ın avukatı Yotam Ben-Hillel, kararın üzüntü verici olduÄŸunu belirterek, müvekkilinin kararın ardından atacağı adımı deÄŸerlendirdiÄŸini söyledi. 

Lara Alkasım, karara itiraz için Ä°srail Yüksek Mahkemesine baÅŸvurma hakkına sahip ancak bu hakkı kullanıp kullanmayacağı henüz bilinmiyor. 

Polis tarafından ülkeye giriÅŸine izin verilmemesi sebebiyle mahkemeye baÅŸvuran Alkasım, dün Tel Aviv Yüksek Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmıştı.

Dedesi Filistinli olan ABD vatandaşı Lara Alkasım, Kudüs Ä°brani Üniversitesi'nde yüksek lisans eÄŸitimi almak amacıyla 2 Ekim'de Ä°srail’e gelmiÅŸti.

Ä°srail polisi, BDS hareketine destek verdiÄŸi gerekçesiyle öÄŸrenci vizesi bulunan Alkasım’ın ülkeye giriÅŸine izin vermemiÅŸti.

Lara Alkasım, polisin kararının ardından ülkesi ABD’ye dönmeyi reddederek mahkemeye baÅŸvurmuÅŸtu.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.