Sosyal Medya

Güncel

Irak'ta bakan olmak için 36 bin başvuru

Irak'ın yeni kabinesinde yer almak için 36 bin kişi başvurdu, bunlardan 9 bin 317'si bakanlık için gerekli şartları taşıyor



Irak'ta yeni hükümette bakan olmak için 36 bin kiÅŸi baÅŸvuru yaptı.
 
Irak'ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Adil Abdulmehdi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, yeni hükümette bakan olarak görev almak için internet üzerinden baÅŸvuru yapanların sayısının 36 bine ulaÅŸtığı, bunlardan 9 bin 317'sinin bakanlık için gerekli ÅŸartları saÄŸladığı belirtildi.
 
BaÅŸvuru yapanların yüzde 97'sinin herhangi bir partiye üye olmadığı ifade edilen açıklamada, baÅŸvuruların yüzde 15'ini kadın adayların oluÅŸturduÄŸu, yüzde 23'ünün yüksek tahsilli olduÄŸu kaydedildi.
 
Irak'ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Abdulmehdi, pazartesi günü bakanlık görevi için internetten adaylık yolunun açık olduÄŸunu duyurmuÅŸtu. 
 
Abdulmehdi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Anayasada yer alan ilgili tüm ÅŸartların kendisinde mevcut olduÄŸunu düÅŸünen kadın, erkek, tüm vatandaÅŸlar için bakanlık gibi üst düzey pozisyonlara adaylık kapısının açıldığı" ifade edilmiÅŸti. 
 
Meclisin seçtiÄŸi Irak CumhurbaÅŸkanı Berhem Salih, seçildiÄŸi tarih olan 2 Ekim'de, hükümeti kurma görevini Adil Abdulmehdi'ye vermiÅŸti. 
 
Abdulmehdi’nin bir ay içerisinde hükümeti kurması gerekiyor.
 
BaÅŸvuru süresi bugün akÅŸam saatlerinde dolacak.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.