Güncel
Sansürlenen Yeni Akit yazarından sert ifadeler
![](resimler/detay/169202.jpg?1539167808)
RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Nurettin veren birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
"AK Parti ile FETÖ el altından el mi sıkışıyor?" diyen Veren, "Bu ülke CumhurbaÅŸkanının çiftliÄŸi deÄŸil" ifadesini de kullandı. Veren, gazetesi Akit'te bugünkü yazısının sansürlendiÄŸini ve yarısının yayımlandığını da açıkladı.
Akit yazarı Nurettin Veren, yapılan bazı üst düzey atamalar nedeniyle CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a olan güvenin sarsıldığını ileri sürdü. Gazetedeki köÅŸesinde iktidarı eleÅŸtiren Veren, 'FETÖ iltisaklı atamalar, halkın ErdoÄŸan'a olan güvenini sarsıyor' baÅŸlıklı yazısında, "Bu tip yanlışlar halkımızın ErdoÄŸan'ın BaÅŸkanlık sistemine olan güvenini, gittikçe sarsmaktadır" ifadelerini kullandı.
FETÖ'nün terör örgütü olarak tanımlanmadığı dönemde yapının içinde yer alan ancak daha sonra yollarını ayıran Veren, RS FM'de yayınlanan Yavuz OÄŸhan'dan Bidebunudinle programına konuk oldu.
“MÄ°LLETÄ°MÄ°Z CUMHURBAÅžKANI'NA LÜZUMUNDAN FAZLA UMUT BAÄžLADI”
"Milletimiz üst üste sayın CumhurbaÅŸkanı'na çok gönül baÄŸladı. Lüzumundan fazla umut baÄŸladı. BaÅŸkanlık sistemine geçilmesi ısrarına halk bu teklife canı yürekten evet dedi. Vatandaşımızın bu sevgiyle vermeyeceÄŸi bir ÅŸey kalmadı" diyerek sözlerine baÅŸlayan Veren, "AK Parti'nin baÅŸkanlık sisteminin beklentilere cevap vereceÄŸini bekliyoruz ama tam tersiyle karşı karşıyayız. Atamalarda nerdeyse özellikle fetö iltisaklı olanlar tercih ediliyor" dedi.
“AK PARTÄ° Ä°LE FETÖ MASA ALTINDAN EL MÄ° SIKIÅžIYOR”
"Bu davranışların AK Parti'yi yıprattığını, adeta ana direklerini sarstığını söylüyorum" diyen Veren, ÅŸu çarpıcı ifadeleri de kullandı:
"Hatta 'AK Parti ile FETÖ masa altından el mi sıkışıyor?' diyenler var. Ben de bunu söylüyorum, yazdım. Çünkü dost acı söyler. Bu ülke CumhurbaÅŸkanı'nın çiftliÄŸi deÄŸil. Biz direkten döndük. 15 Temmuz'u yaÅŸadık. Ülkemiz az kalsın batacaktı. Bizim ikinci defa hata yapma lüksümüz yok."
“GÜLEN'LE Ä°LÄ°ÅžKÄ°SÄ° 20 YILDIR DEVAM EDEN BÄ°RÄ°NÄ°N 17-25 ARALIK'TAN SONRA TEMÄ°Z OLDUÄžUNU SÖYLEYEMEYÄ°Z”
AK Parti’nin 17 — 25 Aralık'tan sonra FETÖ'yle iliÅŸiÄŸin kesilmesinin bir milat olarak deÄŸerlendirmesine de deÄŸinen Veren, "17-25 bana göre çizgiyle çizilmiÅŸ bir milat deÄŸil. Gülen'le iliÅŸkisi 20 yıldır devam eden birinin 17-25'ten sonra tertemiz olduÄŸunu söyleyemeyiz" dedi.
“BERÄ°L DEDEOÄžLU'NUN KONUMUNDA OLANLAR MÜEBBETLE YARGILANIYOR”
CumhurbaÅŸkanlığı tarafından bugün açıklanan Politika Kurulu listesinde yer alan Prof. Beril DedeoÄŸlu'na iliÅŸkin "Beril DedeoÄŸlu'nun dokunulmaz olması bilinçli bir anlaÅŸma varmış gibi hissettiriyor" ifadesini kullanan Veren, "Onun konumundakiler müebbet hapisle yargılanıyor" diye konuÅŸtu.
“AKÄ°T GAZETESÄ° YAZIMI SANSÜRLEDÄ°”
Veren, gazetesi Akit'te yazısının sansürlendiÄŸini ve yarısının yayımlandığını da belirterek, "Yazım da sansürlendi. Yarısını yayınlamadılar. Hükümetin sıkıntıya gireceÄŸini muhalefetin eline koz geçeceÄŸini düÅŸündüler" dedi.
Henüz yorum yapılmamış.