Sosyal Medya

Güncel

Fransa'da göstericilere orantısız güç!

Sendikaların çağrısıyla 100'den fazla kentte düzenlenen gösterilerde, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin politikaları protesto edildi.



Ülkenin en büyük sendikalarından Genel Ä°ÅŸ Konfederasyonu (CGT), Solidaires, Force ouvrieres gibi kuruluÅŸların çaÄŸrısıyla düzenlenen gösterilerde Macron ve hükümetin politikaları protesto edildi.

Ülke genelinde 100'den fazla noktada düzenlenen gösteri ve yürüyüÅŸlere, lise öÄŸrencileri, iÅŸçiler, memurlar ve emekliler baÅŸta olmak üzere birçok sektörden binlerce kiÅŸi destek verdi.

BaÅŸkent Paris'te, Montparnasse Meydanı'ndan Ä°talya Meydanı'na yürüyen göstericiler arasında bir grup güvenlik güçlerine taÅŸ ve kesici maddelerle saldırdı.

Polis göstericilere göz yaÅŸartıcı gaz ve cop kullanarak müdahale etti. 2 kiÅŸinin yaralandığı olaylar nedeniyle 4 kiÅŸi gözaltına alındı.

Polisin paylaÅŸtığı rakamlara göre, Paris'teki gösteriye 11 bin 500, organizasyon yetkililerine göre ise 50 bin kiÅŸi katıldı.

Üniversite giriÅŸleri engellendi

Bu arada, Paris'teki Sorbonne Üniversitenin Tolbiac Kampüsü'nde yaklaşık 20 öÄŸrenci tarafından yerel saatle 07.30 ile 10.00 arası üniversiteye giriÅŸler engellendi. Fransa'nın Rennes, Lyon ve Montpellier kentlerindeki üniversitelerde de buna benzer eylemler yapıldı.

CGT Genel Sekreteri Philippe Martinez, basına yaptığı açıklamada, hükümetin reform politikalarını eleÅŸtirerek, "Artık kadınların erkekler kadar maaÅŸ aldığı dönem geldi. Macron, iÅŸ dünyasını bilmiyor." dedi.

Fransa'da son dönemde hükümetin reform politikalarına karşı grev ve gösteriler arttı. Özellikle mayıs ve haziranda ülke genelinde düzenlenen grev ve gösterilere milyonlarca kiÅŸi katılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.