Sosyal Medya

Meral Akşener: Bahçeli, kara bir leke çaldı

İYİ Parti Genel Başkanı grup toplantısında konuşuyor..



Meral AkÅŸener’in açıklamasından satırbaÅŸları:

GeçtiÄŸimiz hafta evimin önüne kadar uzanan hadiseye deÄŸinmek istiyorum. YaÅŸadığımız onca ÅŸeye raÄŸmen artık beteri olmaz diyorduk ama Sayın Bahçeli yaptı yapacağını. Türk siyasetine, kara bir leke çaldı. Ne Türkiye ne de Türk MilliyetçiliÄŸi için bir gelecek vadetmediÄŸini açıkça ortaya koydu.

Sayın Bahçeli, sen, Cumhuriyetin kurucu iradesinin, Türk milliyetçiliÄŸinin bayrağını düÅŸürdün. Sen onu, saray kapısına serecektin ki, biz razı olmadık. Milliyetçilik saray bahçelerinde kök salmaz. Kongrede önüme çıkacak cesaretin yok. Kendi delegenin karşısına çıkacak cesaretin yok. Ä°stanbul’dan aday çıkaracak cesaretin yok. Millete küfredenler iktidardan aldığı milyarlık ihaleler alanlar hayasızca sokakta geziniyor. Kapalı kapılar ardında ErdoÄŸan bile tavır koyuyor ama senden ses yok.

Sayın Bahçeli, Türkiye seninle yeterince zaman kaybetti.Ben de seninle daha fazla vakit kaybedecek deÄŸilim. Sanma ki söyleyecek söz bitti. Sanma ki bu cesur yürekler seni affetti.Ä°YÄ° Parti'nin büyük hedefleri var. Sen geç köÅŸeye otur, biz memleket meselesi konuÅŸalım.

‘Ä°YÄ° Parti, Türkiye’yi kısır döngüye mahkum eden bu düzene çomak sokmaya devam edecek. Siyaseti, gerçek gündemiyle yani milletle ve milletin dertleriyle buluÅŸturacağız. Türk siyasetinin, saray tiyatrosu olmasına da, ağız dalaşına dönmesine de müsaade etmeyeceÄŸiz. Unutmayalım burada rahatça konuÅŸabilelim diye kanını sebil eden ana kuzuları, vatan evlatları var.

Onlar analarının kuzuları ama Türk yurdunun da fedaileridir. Onlar ÅŸehittir ve ÅŸehitler diridir. Allah milletimize sabır versin. Allah devletimize zeval vermesin.Bu topraklarda her ÅŸehit babasının dilinden iki kelime düÅŸer; Vatan saÄŸ olsun. Ve o kahramanların gözü yaÅŸlı anaları. Siz yalnızca birer ana deÄŸil birer ocaksınız. O ocağı tüttürecek düÅŸmanı güldürmeyeceÄŸiz. Herkes bıraksa bile andımız olsun bu davayı kıyamete kadar güdeceÄŸiz!!

AF KONUSUNDA Ä°KTÄ°DARIN DURUNUÅžUNU ANLAYAMADIK

Ä°dam Meclis'ten gelirse onaylarım diyen ErdoÄŸan'a sesleniyorum, adım atmıyorsun ama laf atıyorsun. Milleti kandırmaktan vazgeç. Ä°ktidarın küçük ortağı bir af teklifi açıkladı. Ä°ktidar devlete karşı suçlar affedilebilir diyor. Af konusunda iktidarın duruÅŸunu henüz anlayamadık. Bazı kiÅŸileri güvence altına mı alacaklar? FETÖ'nün kodamanlarını mı salacaklar, açılım sürecindekileri mi salacaklar belirsiz.

Ama teklif ettikleri ÅŸu; terörü finanse eden uyuÅŸturucu kaçakçılarını affedelim, hırsızları, dolandırıcıları affedelim diyorlar, bunlar yetmiyormuÅŸ gibi TürklüÄŸe hakaret edenleri de affedelim diyorlar. Tekeden süt saÄŸmaya çalışıyorlar.Gerekçe olarak da diyorlar ki kurduÄŸumuz CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemi ÅŸerefine bunları affediyoruz. Bunun ÅŸerefine mi 50 bin torbacıyı salmak istiyorsunuz? 160 bin kiÅŸinin tamamını FETÖ'cü hakimler mi hapsetmiÅŸ. Elbette maÄŸdur olanlar vardır. Sen devletsin bunun ayrımını yapabilecek hafızan var.

MaÄŸdurların yanında duran sadece Ä°YÄ° Parti’dir. Anayasa'nın askıya alındığı yüksek yargının çay bahçesine döndüÄŸü dönemde konuÅŸmamız gereken hukuktur, af deÄŸil. Türk Yargısı bir an önce iktidarın tasallutundan kurtulmalıdır. Aslında hukuk devletine dönüÅŸü konuÅŸmalıyız.

Ä°NÅžALLAH 'DAMAT DA BENÄ° KANDIRMIÅž' DEMEZ

Damat Bey aradığı aklı, Amerikan istihbarat örgütünü yapılandıran McKinsey'de bulmuÅŸtu. Olmaz dedik. Sayın ErdoÄŸan’ın önüne anketler gelmiÅŸ olacak ki, damat falan dinlemedi. O da olmaz dedi. Yarın ekonomi daha da darboÄŸaza girdiÄŸinde, inÅŸallah “Damat da beni kandırmış” demez.

EVE GİTTİĞİNDE KAYINBABANA SOR...

Damadın ÅŸifası yok, ama lafı çok. “McKinsey’ye karşı çıkmak, ya cehalet, ya ihanettir” dedi. Eve gittiÄŸinde kayınbabanla konuÅŸup anlaşın. Ama bil ki; Ä°YÄ° Parti, vatansever yuvasıdır. Biz ihanet nedir bilmeyiz. Cehaletiyse 15 günde çöken orta vadeli ekonomi programında ara.

Ülkemiz derin bir ekonomik kriz yaşıyor. Sayın ErdoÄŸan diliyle inkâr ediyor ama, yaptıklarıyla da ikrar ediyor. Son olarak, Pazar günü partisinin kampında, aynı konuÅŸmanın içinde, hem “Kriz yok” dedi, hem de “Ä°ÅŸadamlarımız bu krizi fırsata çevirebilir” dedi. DoÄŸalgaza her ay zam yapıyorsun. Seni ÅŸimdi zabıtaya mı ÅŸikayet edelim? Üstelik haber yaptırmıyorsun. Bütün haber ajanslarına el koysan da olanı biteni gizleyemezsin.

Domatesin kilosu 15 lira olmuÅŸ, hâlâ “kriz yok” diyorsun. Bir çay-simit hesabı yap da, gör bak, kriz var mı, yok mu? Bize "sabır" diyorsun ama, lüksten, ÅŸatafattan vazgeçmiyorsun.

Süper lüks uçaklarla ilgileniyorsun. Sarayın günlük harcaması 2 milyonu buluyor. Åžunu bir kenara yaz; Sen, bulgur pilavı-ayranla yetinmedikçe, millete “sabır” diyemezsin!

Ä°YÄ° PARTÄ° olarak uyardık. "Bu kafayla giderseniz ülkeyi batırırsınız" dedik. Dinletemedik. “Liderler bir araya gelsin. Etraflıca konuÅŸalım. Çıkış yolu bulalım” dedik. Oralı olan yok. Teklif ve çözüm önerilerimizi milletle paylaÅŸtık. “Alın uygulayın” dedik. Oralı olan yok.

Krizle mücadele etmeye niyetin varsa, ÅŸu adımları at:

1.Varlık fonu başkanlığını bırak.

2.Damadını hazine ve maliyenin başından al.

3.YandaÅŸlarınla yaptığın köprü, hastane, havaalanı, otoyol sözleÅŸmelerini masaya yatır. Türk Lirası’na çevir.

4.Liderlerle istiÅŸare et.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.