Sosyal Medya

Trump Özür diledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkede 'hukukun üstünlüğü' ilkesini koruma ve kollamada en yetkin kurum olan Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterdiği 53 yaşındaki Brett Kavanaugh dün Beyaz Saray'da yemin ederek resmen göreve başladı. Trump ise yemin töreninden önce yaptığı konuşmada, hakkındaki cinsel taciz ve tecavüz girişimi nedeniyle FBI soruşturmasından geçen Kavanaugh'un masum olduğunu söyleyerek hem kendisinden hem de ailesinden özür diledi.



ABD BAÅžKANININ VERECEĞİ EN ÖNEMLÄ° KARAR'

Trump, Beyaz Saray'n DoÄŸu Salonu'nda gerçekleÅŸen yemin törenindeki konuÅŸmasında "Burada çok özel bir durum için bir araya geldik. Bana, her zaman bir ABD BaÅŸkanı'nın vereceÄŸi en önemli kararın Anayasa Mahkemesi yargıcı atamak olduÄŸu söylendi. Birkaç dakika içinde mahkemenin yeni üyesi Brett Kavanaugh yeminini edecek" dedi.

'MASUM OLDUÄžU KANITLANMIÅžTIR'

Trump, "Bu akÅŸamki törene, böyle önemli etkinliklerde olmadığı bir biçimde baÅŸlamak istiyorum. Ulusumuz adına yalanlar yüzünden acılar ve sıkıntılar yaÅŸamaya zorlandıkları için Brett ve tüm Kavanaugh ailesinden özür dilemek istiyorum. Kavanaugh ailesinin başına gelenler hak ve ahlak kurallarına aykırı. Ülkemizde, erkek ya da kadın herkes suçluluÄŸu kanıtlanıncaya kadar masumdur. Size ÅŸunu söylemeliyim bayım. Bu tarihi gerçeklik ışığında masum olduÄŸunuz kanıtlanmıştır" diye konuÅŸtu.

YEMÄ°N ETTÄ°

BaÅŸkent Washington'da Temyiz Mahkemesi Yargıcı olarak görev yaparken Trump tarafından aday gösterilerek Anayasa Mahkemesi yargıçlığına atanan Kavanaugh ise, Ä°ncil'e el basarak yemin ettikten sonra kendisini aday gösteren Trump'a gösterdiÄŸi her türlü destekten dolayı teÅŸekkür etti. (DHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.