Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye sınırına ABD himayesinde terör devleti' iddiası

Suriye'nin kuzeyinde bazı bölgeleri kontrol altında tutan terör örgütü YPG'nin ABD'nin gözetiminde Ayn İsa'nın sözde başkent olacağı özerk bir bölge için hazırlıklarını tamamladığı iddia edildi



Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/ YPG, ABD’nin gözetiminde Suriye’nin kuzeyinde baÅŸkenti Ayn Ä°sa olacak bir özerk bölge için hazırlıklarını tamamladığı ve sözde özerk bölgenin bölgesel meclislerini ve yönetim komisyonlarını oluÅŸturduÄŸu iddia edildi.
 
Habertürk'ten Çetiner Çetin'in bölgedeki siyasi kaynaklardan aldığı bilgilere göre, geride bıraktığımız PerÅŸembe ve Cuma günlerinde terör örgütünün bölgedeki siyasi temsilcileri ile ABD’li bir heyetin bir araya gelerek, Suriye’nin kuzey doÄŸusunda ve PKK/YPG’nin kontrol altında tuttuÄŸu bölgelerde kurulması planlanan özerk bölgenin idari yapılanması hususunda 8 saati aÅŸkın bir toplantı gerçekleÅŸtirdikleri öÄŸrenildi.
 
Merkezi Ayn Ä°sa kenti olan DoÄŸu ve Kuzey Suriye Yönetimi bölgedeki çalışmalarını baÅŸlatan PYD’nin bölgedeki Sünni Arap aÅŸiretlerle görüÅŸme trafiÄŸine ise son 3 aydan bu yana Suudi Arabistanlı ve ABD’li askeri danışmanların aracılık ettiÄŸi kaydedildi.
 
Bölgedeki kaynaklar, söz konusu yönetime baÄŸlı meclis ve komisyonların oluÅŸturulduÄŸunu ve yeni yönetimde PKK ile koordinasyon içinde yer alan yedi Kürt ve Arap bölgesel yönetiminin belirlendiÄŸini ve bu bölgelerin baÅŸkent olarak ilan edilen Ayn Ä°sa’dan yönetileceÄŸini ifade ettiler.
 
ABD’li danışmanların gözetiminde oluÅŸturulan düzenlemeler uyarınca, DoÄŸu ve Kuzey Suriye Yönetimi EÅŸ BaÅŸkanlığının sözde baÅŸkent stratüsü verilecek olan Ayn Ä°sa’ya baÄŸlı yönetimlerin olaÄŸan çalışmalarını sürdüreceÄŸi ancak Yürütme Meclisinin bu bölgeler arasındaki konularda ara bulucu ve iÅŸ birliÄŸi faaliyetlerini yürüteceÄŸi öÄŸrenildi.
 
Bölgedeki siyasi kaynaklar, Ayn Ä°sa’da kurulan yönetimin 5-6 gün içerisinde tüm bölgelerin yönetimini ele alacağını ve bu çerçevede oluÅŸturulacak yedi bölgesel idareden dördünü Arap, üçünü ise Kürt bölgelerinin oluÅŸturacağını belirtiyorlar.
 
Öte yandan bu yönetimin merkezinin, ABD’nin liderliÄŸini yaptığı 4 uluslararası koalisyon gücü tarafından korunacağının garanti edildiÄŸi ifade ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.