Sosyal Medya

Kürsü

Abdullah Muradoğlu- ABD yargısında Malta Şövalyeleri!

Abdullah MuradoÄŸlu- Yeni Åžafak



ABD BaÅŸkanı Trump’ın adayı Brett Kavanaugh Senato’da yeterli oyu alarak “Federal Yüksek Mahkeme”nin yargıcı oldu. Böylece Katolik muhafazâkârlar mahkemede çoÄŸunluÄŸu elde ettiler. 9 üyeli mahkemenin 5 üyesi ‘muhafazâkâr’, 4 üyesiyse ‘liberal’ olarak biliniyor. Böylece “kültür savaÅŸları”nı kaybettiklerini düÅŸünen Cumhuriyetçi Muhafazâkârlar “yüksek mahkeme”yi avuçlarının içinde tutarak güçlerini korumayı amaçlıyor.
 
Kavanaugh’ın onaylanması için “Trumpçılar” ile Senato’daki ana akım Cumhuriyetçiler ittifak halindeydiler. Kavanaugh için giriÅŸimlerde bulunanlar arasında eski ABD BaÅŸkanı George W. Bush da yer aldı. Kavanaugh, Bush’un Beyaz Saray’da personel ÅŸefi olarak çalışmış ve muhafazâkârların mahkemelerde etkin görevlere getirilmesinde rol oynamıştı.
 
Kavanaugh’un onaylanmasına en fazla sevinen grup ise “Federalist Toplum” isimli kuruluÅŸ oldu. 1982’de Yale ve Chicago üniversitelerinde hukuk okuyan muhafazâkârlar tarafından kurulan “Federalist Toplum”, Cumhuriyetçi Parti üzerinde nüfuzu olan geniÅŸ bir ağı temsil ediyor. Federalist Toplum “Koch Biraderler” ve “Robert Mercer” ailesi baÅŸta olmak üzere zengin Cumhuriyetçilerin bağışlarıyla güçlendi. Mercerler, Trump’ı destekleyen ‘radikal saÄŸ’ çizgideki “Breitbart News” ile Steve Bannon’ın da finansörleri arasındaydılar.
 
Bugün 70 bin üyesi olan örgütün gücü George Herbert Walker Bush ve oÄŸlu George W. Bush döneminde yükseldi. Bush’lar döneminde atanan tüm federal yargıçlar ya “Federalist Toplum”un üyeleriydi ya da bu grup tarafından onaylanan isimlerdi. Yüksek mahkemedeki beÅŸ muhafazâkârdan dördünün atanmasında da örgütün dahli olduÄŸu savunuluyor. Geçen yıl Trump tarafından aday gösterilerek onaylanan Neil Gorsuch da örgüt tarafından tavsiye edilmiÅŸ. Amerikan medyasında Trump’ın baÅŸkan seçilmeden önce “Federalist Toplum” ile yargı atamaları konusunda anlaÅŸtığı bilgisi yer almıştı. Bu bilgilere göre Trump’ın Beyaz Saray Hukuk Danışmanı Don McGahn ile Kavanaugh “Federalist Toplum”dan arkadaÅŸlar.
 
Bütün bu atamalarda baÅŸrol oynayan isim ise “Federalist Toplum”un gizemli BaÅŸkan Yardımcısı Avukat Leonard Leo. Ä°talyan asıllı radikal bir Katolik muhafazâkâr olan Leonard Leo, Cumhuriyetçi Parti üzerinde nüfuzu olan bir isim. Kavanaugh’un aralarında yer aldığı 25 kiÅŸilik listeyi Leo ile McGahn’ın birlikte hazırlayarak Trump’a sundukları ileri sürülüyor.
 
Amerikan medyasında Leonard Leo hakkında ilginç iddialar yer alıyor. Bu iddialardan birisi, Leo’nun “Malta Åžövalyeleri”nin gizli üyesi olduÄŸuydu. “Malta Åžövalyeleri” Haçlı Seferleri sırasında Kudüs’de kurulan askerî-dinî bir kuruluÅŸ. Kudüs’ün Selahattin Eyyubi tarafından geri alınmasının ardından örgütün merkezi önce Kıbrıs’a, ardından Rodos’a, daha sonraysa Malta’ya taşındı. Rodos’un “Osmanlılar” tarafından fethedilmesi örgüte ağır darbe indirdi. Örgüt merkezi 19. yüzyılda Roma’ya nakledildi. Halihazırda Papa Francis ile sorun yaÅŸayan örgüt BM’de gözlemci statüsüne sahip. ‘Büyük Üstad’ tarafından yönetilen ve yarı-devlet niteliÄŸi taşıyan Malta Åžövalyeleri’nin 100’den fazla ülkeyle diplomatik baÄŸlantıları var.
 
ABD’de temsilciliÄŸi bulunmayan “Malta Åžövalyeleri”nin gizli üyeler yoluyla etkin olduÄŸu öne sürülüyor. Örgüte üye olduÄŸu söylenen isimler arasında, adı Irak’ta bir dizi skandal ile anılan özel güvenlik ÅŸirketi “Blackwater”ın kurucusu Eric Prince de var. Trump’ın eÄŸitim bakanı Betsy DeVos’un kardeÅŸi olan Prince en son, Afganistan’ın ABD askerleri yerine özel güvenlik ÅŸirketlerine devredilmesini Trump’a önermesiyle gündeme gelmiÅŸti. Prince’in bu projesi Savunma Bakanı James Mattis, Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly ile Ulusal Güvenlik Danışmanı General McMaster tarafından engellenmiÅŸti. O günlerde Prince’in Beyaz Saray’daki müttefiki, Trump’ın BaÅŸ Stratejisti Steve Bannon idi. ‘Hayır iÅŸleri’ dışında faaliyet göstermediklerini savunan Malta Åžövalyeleri ise ‘gizli üye’ iddialarını reddediyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.