Sosyal Medya

Güncel

Cezayir, Arap Birliğine 'reform' çağrısını yineledi

Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil, Arap Birliğinin işleyişinde düzenleme yapılmadığı için çözümlerin dışarıdan dayatıldığını belirterek, birliğe kapsamlı bir reform çağrısında bulundu.



Mesahil, ülkesindeki "Diplomasi Günü" münasebetiyle devlet radyosuna verdiÄŸi röportajda, Arap BirliÄŸinin halihazırdaki durumuna iÅŸaret ederek, "Arap BirliÄŸinde derin bir reform yapılmasını istedik." dedi.

BirliÄŸin, modası geçmiÅŸ usullerle çalıştığını ve Arap dünyasındaki krizlere cevap vermekte yetersiz kaldığını savunan Mesahil, "Arap BirliÄŸi çözüm sunamadığı için de çözümler dışarıdan dayatılıyor." diye konuÅŸtu. 

 

Mesahil, Cezayir'in daha önce reform için öneriler sunduÄŸunu hatırlatarak, ayrıntılı bilgi vermediÄŸi bu önerilerin hala gündemde olduÄŸunu ifade etti.

Cezayir, ilk olarak 2005'te ev sahipliÄŸi yaptığı zirvede "Arap BirliÄŸi Genel SekreterliÄŸi görevinin üye ülkeler arasında dönüÅŸümlü ÅŸekilde yapılmasını" kapsayan temel bir reform çaÄŸrısında bulunmuÅŸ, ancak kabul görmemiÅŸti. 

Ayrıca Cezayirli eski diplomat El-Ahdar el-Ä°brahimi yönetimindeki uzmanlar komitesi tarafından birlik için bir reform taslağı hazırlanmıştı. Genel SekreterliÄŸe teslim edilen bu taslak tartışmaya dahi açılmamıştı.

Cezayir parlamentosunun alt kanadı Ümmet Meclisi BaÅŸkanı Abdulkadir bin Salih de Ürdün'de gerçekleÅŸtirilen zirvede, Arap BirliÄŸinde yapılması gereken reforma iliÅŸkin ülkesinin vizyonunu aktarmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.