Sosyal Medya

Güncel

Hakim ve savcılara bedelli askerlik müjdesi

Şırnak'ta temaslarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hakim, savcı ve avukatların bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilmeleri için çalışma yürüttüklerini söyledi. Bakan Gül, "Hakim ve savcıların bedelli askerlikle ilgili 'Adli tatilde bu hakkımızı kullanalım' diye bir talepleri oldu. Biz de Milli Savunma Bakanlığı'na bu yöndeki talebi ilettik" dedi.



ÇeÅŸitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Vali Mehmet AktaÅŸ’ı makamında ziyaret etti.

Valilik ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Gül, terörle mücadelede Türk yargısının baÅŸarısının takdire ÅŸayan olduÄŸunu dile getirerek, “Bugün hakim, savcı arkadaÅŸlarımızı, adliye personelimizi ziyaret etmek üzere Şırnak’taydık. Adliyemizi, baromuzu ziyaret ettik. Çok ÅŸükür, sevinerek ÅŸunu ifade etmek isterim ki Şırnak’ımızda hakim, savcı sayısı itibarıyla son kararname ile birlikte gereken tüm atamalar yapılmış. Yeterince hakim, savcı arkadaşımız var. ArkadaÅŸlarımızın çok verimli bir çalışma içerisinde olduklarını, moral motivasyonlarının çok yüksek olduÄŸunu gördük. Türkiye’de huzurun, toplum birlik ve beraberliÄŸinin temini anlamında yargının büyük bir rolü var. Özellikle terörle mücadele anlamında da Türk yargı sisteminin vermiÅŸ olduÄŸu baÅŸarı takdire ÅŸayandır. Ben gayret içerisinde, fedakârlıkla çalışan tüm yargı mensuplarımıza, adliye personelimize ve avukatlarımıza teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

"Türk ve Kürt kardeÅŸliÄŸini bozuyor"

Bakan Gül, terörün Türk ve Kürt kardeÅŸliÄŸini nasıl bozduÄŸunu en iyi bölge halkının bildiÄŸini de belirterek ÅŸunları kaydetti:

Özellikle terörün ortadan kalkmasına yönelik devletimiz büyük bir kararlılıkla mücadele ediyor. Terörün, Türk ve Kürt kardeÅŸliÄŸini barışı nasıl bozduÄŸunu en iyi bu bölge halkı biliyor. Bugün bin yıllık kardeÅŸliÄŸimiz daha da artarak devam edecek. Hükümetimiz terör örgütünün burada açtığı yaraları, tahrip ettiÄŸi binaların yerine yenilerini yapıyor. Sadece maddi olarak deÄŸil manevi olarak da devletimiz, hükümetimiz milletin diama yanında olmaya devam ediyor. Bu birliÄŸi beraberliÄŸi, kardeÅŸliÄŸi her zaman daha da ileriye götüreceÄŸiz. Şırnak’ta da gördüÄŸümüz budur. Ä°nÅŸallah hizmetlerimizi ve yerel yönetimlerin hizmetlerini yerinde görme fırsatımız oldu. Burada terör örgütünün yapmış olduÄŸu çukur hadiselerinde milletimize, Şırnak halkına vermiÅŸ olduÄŸu zararları, hükümetimiz telafi ediyor. Yapmış olduÄŸu toplu konut hizmetleriyle diÄŸer yerel yönetim hizmetleri, devletimiz, hükümetimiz her zaman olduÄŸu gibi yine halkın yanında olmaya devam ediyor.

"Milli Savunma Bakanlığı’na talebimizi ilettik"

Hakim ve savcıların bedelli askerlik uygulamasından yararlanabilmeleri ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı’na yazılı talepte bulunduklarını da anlatan Adalet Bakanı Abdulhamit Bakan Gül, “Hakim, savcıların bedelli askerlikle ilgili adli tatilde bu haklarını kullanmaları için bir talepleri oldu. Biz de Milli Savunma Bakanlığı’na bu yöndeki talebimizi ilettik. Hakim, savcılarımızın, avukatlarımızın, adli tatille bedelli askerliklerini yapması hususunda talebimizi hem yazılı hem ÅŸifahi olarak ilettik. Milli Savunma Bakanımız da bu konuda her türlü desteÄŸi vereceklerini ifade etiller. Buna göre inÅŸallah hakim, savcı ve avukat arkadaÅŸlarımız adli tatilde bedelli askerlik yapma imkanına kavuÅŸacaklar” dedi.

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Gül ve beraberindekiler terör maÄŸduru Şırnaklılar için TOKÄ° tarafından yaptırılan konutları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Yapılan örnek daireyi gezdikten sonra AKP Ä°l BaÅŸkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Gül ve beraberindekiler burada partililerle basına kapalı bir toplantı gerçekleÅŸtirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.