Sosyal Medya

Güncel

Kayıp gazeteci ile ilgili yeni detay… Atatürk Havalimanı’nda iki sır uçak

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolduğu gün Atatürk Havalimanı’na Suudi Arabistan’dan gelen 2 uçağın kısa süre sonra tekrar bu ülkeye havalandığı ortaya çıktı.



Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluk binasına girdiÄŸi 2 Ekim'den sonra haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı için emniyet ekipleri araÅŸtırmalarını sürdürüyor.

2 Ekim'de Suudi Arabistan'dan HZ-SK1 ve HZ-SK2 kuyruk tescilli iki uçağın birer saat arayla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline iniÅŸ yaptığı ortaya çıktı. Ä°lk uçağın Atatürk Havalimanı'nda bir saat kaldıktan sonra Suudi Arabistan'a havalandığı ikinci uçağın ise ilk uçağın iniÅŸinden bir saat sonra havalimanına indiÄŸi belirlendi. HZ- SK2 kuyruk tescilli uçağın da akÅŸam saatlerinde Ä°stanbul'dan ayrıldığı öÄŸrenildi.

UÇAKLAR ÖZEL BÄ°R ŞİRKETE AÄ°T

Atatürk Havalimanı'na inen 2 uçağın Riyad merkezli özel VIP uçuÅŸları düzenleyen bir ÅŸirkete ait olduÄŸu öÄŸrenildi. Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad merkezli olan ÅŸirket, iÅŸ seyahatlerinde tercih ediliyor. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de kaybolmasının ardından birer saat arayla Atatürk Havalimanı'na gelen Gulfstream 4 tipi HZ-SK1 ve Gulfstream G450 tipi HZ-SK2 iki uçak bu ÅŸirketin filosunda yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.