Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı’ndan Suudi gazeteci ile ilgili açıklama: 'Buradan çıktı' diyerek kendinizi kurtaramazsınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'da Başbakan Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili konuşan Erdoğan, 'Bu süreci takip etmek bizim hem siyasi hem insani görevimizdir. Bunu kendi haline bırakamayız' derken, 'Yazılı ve görsel basında çok çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar bizi düşündüren hadiseler. Başkonsolosluk yetkilileri 'Buradan çıktı' diyerek kendilerini kurtaramaz. Çıktı



BudapeÅŸte'teki temaslarına Macaristan CumhurbaÅŸkanı Janos Ader ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüÅŸme ile baÅŸlayan ErdoÄŸan, daha sonra Ulusal Meclis'e geçti. ErdoÄŸan, Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. GörüÅŸmede DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu da hazır bulundu.

GörüÅŸme sonrasında iki lider ortak basın toplantısı düzenliyor.

Ä°ÅŸte açıklamalardan satırbaÅŸları:

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN'IN AÇIKLAMALARI

"5 yıl aradan sonra bu defa CumhurbaÅŸkanı sıfatıyla Macaristan'da bulunuyorum. Bütün alanlarda neredeydik nereye geldik, bunları masaya yatırarak çalışmalarımızı sürdürdük. Macar dostlarımızın 1. Dünya savaşında Mehmetçik ile aynı saflarda çarpışmış olmalarını unutmak mümkün deÄŸildir. Galiçya'da ÅŸehit düÅŸen askerlerimizi yarın ÅŸehitliÄŸe yapacağım ziyaret ile yad edeceÄŸiz.

Her alanda mükemmel iliÅŸkilerimiz var.

Ulaşımda ortan ne gibi adımlar atabiliriz bunu görüÅŸme fırsatı bulduk. Macaristan ile ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarma hedefindeyiz.

Macaristan'ın AB sürecimize verdiÄŸi destek bizim için önemlidir.

 

Macaristan'ın 15 Temmuz'da ve FETÖ ile mücadelede verdiÄŸi desteÄŸi unutmayacağız.

Suudi gazeteci Kaşıkçı olayı ile ilgili olarak süreci takipteyiz. Bu olayı kendi haline bırakamayız. Konsolosluktan çıktığını ispatlamak zorundalar."

ORBAN'IN AÇIKLAMALARI

Macaristan'ın güvenliÄŸinin Türkiye'yle doÄŸrudan bir iliÅŸkisi var.

(Göç anlaÅŸması) Türkiye'nin Avrupa'yla yaptığı anlaÅŸma kıtanın güvenliÄŸi açısından büyük önem taşıyor. Türkiye'den savunma sanayi konusunda destek bekliyoruz. Türkler zaten biliyorlar. Türklerin ekonomisi dünyada büyük bir ekonomiyi temsil ediyor.

GörüÅŸmelerimizde terörizme olan mücadelemizden bahsettik. Türkiye tabi ki daha büyük ülke olduÄŸu için ve terörist tehlikesinin tam aÄŸzından bulunduÄŸundan teröre olan mücadelesi konusunda Macaristan'ın desteÄŸi çok önemli.

Türkiye'nin istikrarı güvenlik için önemli.

Askeri iÅŸbirliÄŸi konusunda da konuÅŸtuk.

Ticaret hacmini daha da yükselteceÄŸiz.

Türk-Macar ekonomik iÅŸbirliÄŸini güçlendirmek için bir kredi açacağız. Sayın CumhurbaÅŸkanından Türk yatırımcılar teÅŸvikte bulunsun diye rica ettik."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.