Sosyal Medya

Güncel

AB ile Bulgar siyasetçiler arasındaki usülsüzlükleri araştıran gazeteci öldürüldü

AB yetkilileri ile Bulgar siyasetçiler arasındaki usülsüz fon transferini araştıran ve haberleştiren gazeteci Victoria Marinova, darp ve iğfal edilerek öldürüldü



Bulgaristan’da araÅŸtırmacı gazeteci Viktoria Marinova, boÄŸularak öldürüldü. 
 
Bulgaristan’da AB'den gelen fonların Bulgaristan'daki yetkililerce nasıl kullanıldığına dair rüÅŸvet ÅŸaibelerini araÅŸtıran gazeteci Victoria Marinova 06 Ekim tarihinde Ruse ÅŸehrinde ölü bulundu.
 
Emniyetten yapılan açıklamada polis, 30 yaşındaki Marinova’nın tecavüz edildikten sonra boÄŸularak öldürüldüÄŸünü duyurdu.
 
Victoria Marinova’nın son televizyon programı, bir grup Bulgar gazeteciyle birlikte yürüttüÄŸü, AB fonlarının yerel yöneticiler tarafından rüÅŸvet için kullanıldığı iddialarına iliÅŸkindi. Marinova, bu haber üzerine çalışan ve Bulgar polisi tarafından eylül ayında gözaltına alınan iki gazeteci ile röportaj yapmış, ilgili program 30 Eylül’de yayınlanmıştı.
 
öldürülen gazeteci Victoria Marinova son olarak Bulgaristan'da AB kaynaklarının kötüye kullanımı konusunda haberler yapan RISE muhabiri Atilla Biro ve Bivol muhabiri Dimitar Stoyanov ile bir röportaj yayınlamıştı.
 
Avrupa Basın ve Medya ÖzgürlüÄŸü Merkezi (@ECPMF) öldürülen gazeteci Victoria Marinova ile ilgili Bulgaristan'ın durumu küçük bir olay gibi göstermek yerine kapsamlı bir soruÅŸturma baÅŸlatmasını ve inceleme yürütülmesini talep etti.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.