Sosyal Medya

Ekonomin önemli siyasi sonuçları olduğunu en iyi bilen lider Cumhurbaşkanı Erdoğan!

Abdülkadir Selvi - Hürriyet



AK Parti’nin hafta sonu yapılan Kızılcahamam kampına ekonomi damgasını vurdu.

Bunda ÅŸaşırtıcı bir ÅŸey yok. Çünkü bir süredir ülkenin gündemini ekonomi belirliyor. Altı ay içinde seçimlere gideceÄŸimiz halde kimse belediye baÅŸkan adaylarıyla ilgilenmiyor. Fiyat artışı öncelikli gündem maddesi haline gelmiÅŸ durumda. Dış politikadan terörle mücadeleye, Suriye’deki geliÅŸmelerden yerel seçimlere kadar önemli konularda bakanlar sunum yaptı. Martta yapılacak yerel seçimler masaya yatırıldı. Ama hiçbir gündem maddesi ekonomi kadar ilgi çekici olmadı. Milletvekilleri en çok ekonomideki geliÅŸmelere iliÅŸkin sorular sordular.

Milletvekilleri kadar CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın da diÄŸer baÅŸlıklara raÄŸmen ekonomi üzerinde bu denli ağırlıklı durması dikkati çekti. ErdoÄŸan iki hamle yaptı, bir de talimat verdi. Öncelikle kamuoyuna açık bir ÅŸekilde yaptığı iki hamleyi kaydetmek istiyorum.

McKinsey konusundaki tartışmalara son verdi. “Fikri danışmanlık hizmeti de almayacağız” dedi. ErdoÄŸan böylece yerel seçimlere giderken muhalefetin kozunu elinden almış oldu. Ä°kincisi ise IMF defterini bir daha açılmamak üzere kapattı.

Talimatına gelince, ekonomik krizin gündemden düÅŸürülmesi ve halkın pahalılıktan ÅŸikâyetine son verilmesi için her türlü tedbirin alınmasını istedi. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ekonomin önemli siyasi sonuçları oluyor. Bunu en iyi bilen insanlardan biri CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan. Ecevit 1979’da ve 2001’de ağır ekonomik krizler yaÅŸattığı için iki defa baÅŸbakanlığı kaybetti. Özal ise 12 Eylül yönetimine raÄŸmen “Ekonomiyi iyi biliyor” imajıyla tek başına iktidar oldu. ErdoÄŸan ise 16 yıllık iktidarı boyunca Türkiye’yi büyüttü. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Kızılcahamam kampının kapalı bölümünde en fazla ağırlığı ekonomiye verdiÄŸi ve “Bizim dönemimizde bu ülkede ekonomik kriz yaÅŸatmamakta kararlıyız” dediÄŸi söyleniyor.

Bunun için bir dizi paket uygulamaya konuluyor. Hafta içinde enflasyonla topyekûn mücadele süreci baÅŸlatılacak. Fiyatlama, indirim ve stokçulukla etkin mücadele için düÄŸmeye basılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonla mücadelenin sadece Merkez Bankası ve bir bakanlığın görevi olmadığını belirtip “Elinizi taşın altına koyun” diye çaÄŸrı yapacak.

Türkiye’nin yaÅŸadığı sorunun iki ayağı var. Biri ekonomik diÄŸeri siyasi. Krizin siyasi ayağına iliÅŸkin önemli bir haftaya giriyoruz.

Devamını Oku 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.