Sosyal Medya

Kürsü

Yusuf Kaplan- İslâm dünyasının püsküllü belâsı: Suudlar

Yusuf Kaplan- Yeni Åžafak



Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı, Ä°stanbul’da, Suud konsolosluÄŸunda kayıp!
 
Konuyu yakından takip eden Türk-Arap Medyası DerneÄŸi BaÅŸkanı Turan Kışlakçı, Kaşıkçı’nın öldürüldüÄŸünü söylüyor “hunharca, barbarca öldürüldüÄŸünü” üstelik de!
 
Yasin Aktay da konuyu yakından takip ediyor; çok düÅŸük bir ihtimal de olsa, Kaşıkçı’nın “öldürülmeme ihtimali” olduÄŸuna dikkat çekiyor ve konunun üzerine gidiyor...
 
TÜRKÄ°YE’YE MEYDAN OKUMA CÜRETSÄ°ZLİĞİ!
 
Dünya ölçeÄŸinde tanınan bir yazarının baÅŸka bir ülkede maruz kaldığı bu muamele, Suud yönetiminin ipin ucunu kaçırdığını gösteriyor: Suudlar, hiçbir kural, teamül, uluslararası hukuk filan tanımıyorlar!
 
Meselenin daha da tedirgin edici yanı, böyle bir kuralsızlığın, hukuksuzluÄŸun Türkiye’de gerçekleÅŸtiriliyor olması!
 
Suudlar, belli ki, Türkiye’ye meydan okuma cüretinde bulunuyorlar!
 
Türkiye, Suud yönetimine diplomatik yollarla en sert ÅŸekilde cevap vermelidir!
 
Aslında bu ürpertici hâdise, Türkiye-Suud iliÅŸkilerinde bardağı taşıran son damla!
 
Suudlar, Selman’la birlikte, küresel sistemin Türkiye’yi köÅŸeye sıkıştırma projesinin pespaye bir aparatı iÅŸlevi görüyorlar!
 
Oysa Türkiye, Ä°slâm dünyasının belini doÄŸrultamayacak kadar perperiÅŸan edildiÄŸi, iÅŸgallerin, katliamların tavan yaptığı bir ölüm-kalım savaşı sürecinde, tam da umut olarak görülen Türkiye’ye destek vereceklerine, sadece köstek oluyorlar!
 
Yüzyıl önce Suud ailesinin Osmanlı’ya yaptığı ihanetin bir benzerine tanık oluyoruz son bir kaç yıldır!
 
Suudlar, bu ihanetlerinin faturasını ödüyorlar bir asırdır: Köle gibi kullanılıyorlar! Emperyalistler tarafından itilip-kakılıyorlar! Kaynaklarını, pespaye bir ÅŸekilde çarçur etmekten baÅŸka bir ÅŸey yapmıyorlar!
 
BU KAFAYLA GÄ°DERLERSE, SUUDÄ° ARABÄ°STAN DÄ°YE BÄ°R ÜLKE KALMAYACAK!
 
Yıllar önce bir makale okumuÅŸtum: Sadece Suudlar, sahip oldukları petrol ve doÄŸal kaynakları yerinde kullansalar, Ä°slâm dünyasındaki açlığı, yoksulluÄŸu önleyebilirlerdi, deniyordu makalede, özetle.
 
Ama Suudi Arabistan’ı kontrol eden aile, ülkesini, mazlum Ä°slâm dünyasını deÄŸil, ailenin ikbalini düÅŸünüyor sadece!
 
Bu kafa, dar bir kafa, köle kafası, ruhsuz bir kafa!
 
Bu kafayla giderlerse, Suudi Arabistan diye bir ülke kalmayacak.
 
Ama bu arada Mekke’nin ve Medine’nin, Kabe’nin ve Mescid-i Nebevî’nin güvenliÄŸini de tehlikeye sokacaklar -Allah korusun.
 
Açıkça söylüyorum: Suudi Arabistan diye bir devlet yok! Emperyalistlerin tepe tepe kullandıkları, iÅŸlerine gelmediÄŸi zaman, “kullanım tarihi” bittiÄŸinde, kullanıp atmaktan çekinmeyecekleri köle ruhlu, tastamam palyaçoya dönüÅŸmüÅŸ, ülkeyi paçavraya dönüÅŸtürecek tehlikeli iÅŸlere soyunan bir aile var yalnızca!
 
SUUDLARI, Ä°SLÂM’I DÖNÜÅžTÜRMEK Ä°ÇÄ°N Ä°ÄžRENÇ ÅžEKÄ°LLERDE KULLANIYOR BATILILAR!
 
Suudların trajik hikâyesinin son perdesi, bu yaÅŸananlar, aslında.
 
Ä°ÅŸlerin buraya gelmesi kaçınılmazdı.
 
Ä°ki asırdır, Ä°slâm dünyasının perperiÅŸan olmasında ve gelinen noktada Ä°slâm’ın dönüÅŸtürülerek içinin boÅŸaltılması projesinde tastamam püsküllü belâ rolü oynuyor Suudlar!
 
Emperyalistler, Ä°slâm’ın dönüÅŸtürülmesi amacıyla Suudlar üzerinden iki paralel din icat ettiler.
 
Önce Ä°ngilizlerin desteÄŸiyle kışkırtılan Vehhâbilik belâsıyla, hâricî mantığı Ä°slâm dünyasında omurga konumuna yükseltildi. Suudlar’ın önü fenâ hâlde açıldı bu süreçte: Ä°slâm dünyasının, özellikle de sosyalist emperyalizmin pençesinde kıvranan Balkanlar, Kafkaslar ve Türk cumhuriyetleri gibi bölgelere SoÄŸuk SavaÅŸ’ın sona ermesinden sonra, bu ruhsuz hâricî mantığı yerleÅŸtirildi ve kitleler Ä°slâm’dan nefret ettirildi!
 
Akabinde terör örgütleri icat edildi, Suud kökenliler tarafından finanse edildi: Ä°slâm terörle özdeÅŸleÅŸtirildi: “Kan emici, gözü dönmüÅŸ” Müslüman imajı, küresel medyanın en “pornografik” / ayartıcı malzemesi oldu ve dünya, özellikle de Ä°slâm’ın gözle görülür bir ÅŸekilde okumuÅŸ yazmış elit kesimler arasında hızla yayıldığı gözlenen Batı dünyası Ä°slâm’dan nefret ettirildi, bu kez de.
 
Åžimdi de, tam tersi bir yöne sürüklenerek Ä°slâm’ın protestanlaÅŸtırılması rolü verildi Suudlara: Selman, bu iÄŸrenç rolü seve seve üstlendiÄŸini ilan etti.
 
Ülkede tam bir terör havası estiriyor...
 
Yapılanlara, zulümlere itiraz edenlerin gözlerinin yaşına bakılmıyor, ânında defterleri dürülüyor!
 
Bu arada, Suudlar, mezhep savaÅŸlarının kaşınmasında da kilit rol oynuyorlar! Sünnîlikle zırnık kadar ilgisi olmadığı hâlde, Suudlar Ä°ran’a saldırtılıyor, böylelikle Ä°ran mazlum duruma düÅŸürülerek Ä°ran’ın önü alabildiÄŸine açılıyor!
 
Çok berbat, iÄŸrenç bir oyun oynuyor Suudlar!
 
Ä°slâm dünyasının püsküllü belâsı bunlar!
 
Suudlar’ın emperyalistler tarafından tepe tepe kullanılmaları durdurulmadığı sürece, Ä°slâm dünyası gün yüzü göremeyecek bir süre daha!
 
Vesselâm.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.