Sosyal Medya

Güncel

Bu sene Dünya çok soğuk olacak

NASA'nın yayınladığı yeni rapora göre, 18'inci yüzyılda görülen 'Mini Buzul Çağı' tekrar yaşanabilir.



Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın yayınladığı yeni iklim araÅŸtırması raporuna göre, yazın rekor sıcaklıklar yaÅŸayan Dünya, sıcaklıkların ardından tarihi bir soÄŸuk yaÅŸayacak. Hatta bu soÄŸuklar, içinde olduÄŸumuz Uzay Çağı’nın ‘Buzul Çağı’ olarak anılmasına yol açacak kadar etkili olabilecek.

Uzmanlar, GüneÅŸ’in en dış katmanında oluÅŸan GüneÅŸ lekelerini ve Dünya’nın en üst atmosfer tabakası Termosfer’i inceledi. Termosfer’in soÄŸuyup daraldığı, GüneÅŸ lekelerinin kaydedilmiÅŸ en düÅŸük hareketlilikte olduÄŸu tespit edildi.

REKOR SOÄžUKLAR GELÄ°YOR

GüneÅŸ lekeleri, 11 yıllık dönemler halinde azalıp çoÄŸalıyor, iklim koÅŸullarında belirleyici rol oynuyor. Lekelerin az gözlenmesi veya hiç gözlenmemesi, Dünya’nın sıcaklık seviyesini etkiliyor.

Termosfer GüneÅŸ’teki leke hareketliliÄŸi yüksek olduÄŸunda ısınıyor, az olduÄŸunda soÄŸuyor. Uzmanlar, GüneÅŸ’te benzer bir uyku evresine 18’inci yüzyılda rastlandığını ve o dönemin tarihe ‘Mini Buzul Çağı’ olarak geçtiÄŸini hatırlatarak “Süreç böyle devam ederse, birkaç ay içinde Uzay Çağı’nın rekor soÄŸuklarına hazırlıklı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.