Sosyal Medya

Güncel

Yemen hükümeti Husilere tepkili

Yemen hükümeti, Husilerin başkent Sana'da bir grup kız öğrenciyi kaçırmasına tepki gösterdi. Konuya ilişkin Birleşmiş Milletler'den (BM) destek bekledi.



Yemen medyasına servis edilen bir yazıda, Yemen hükümetinin kız öÄŸrencilerin Husiler tarafından kaçırılmasına iliÅŸkin açıklama yer aldı. Açıklamada darbeci milislerin baÅŸkent Sana'da masum sivillere yönelik terör eylemlerinde bulunması, bir grup kız öÄŸrenciye saldırıp, darp etmeleri ve bilinmeyen bir yere götürülmeleri kınandı. 
 
ÖÄŸrencilerden ÅŸu ana kadar haber alınamadığı ifade edilen açıklamada, bunun Ä°ran destekli Husi milisler tarafından sivillere karşı yürütülen benzer saldırılar baÄŸlamında yapıldığı açıklandı.
 
Açıklamada, "Husi milisler, ele geçirdikleri bölgelerde Yemenlilerin haklı taleplerini karşılayamadıklarını fark etmelerinin ardından kontrolden çıktı. Bu da Sana Üniversitesi'ne yüzlerce silahlı militan gönderip, öÄŸrencilere saldırarak, dehÅŸet saçmalarına yol açtı." ifadeleri kullanıldı.
 
Yemen hükümeti, uluslararası toplumu, BM'nin kurumları ve insan hakları örgütlerini "darbeci milislerin sistematik suçlarını" kınamaya davet etti.
 
Hükümet ve yargı kaynakları, Husilerin dün Sana Üniversitesi'nde ülkedeki yaÅŸam ÅŸartları ve yerel para biriminin deÄŸer kaybetmesini protesto eden öÄŸrencilere müdahale ettiÄŸi ve bir grup kız öÄŸrenciyi kaçırdığını bildiriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.