Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'nda resmi bir kaynak, Reuters Haber Ajansı tarafından yayınlanan ve Türk yetkililer kaynak olarak gösteren açıklamalarında, Suudi vatandaşı Jamal Khashoggi'nin İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair suçlamaları reddetti" denildi.



Suudi Arabistan Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu, önceki gün konsolosluÄŸa girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Washington Post muhabiri Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına iliÅŸkin yeni bir açıklama yaptı. 
 
'SUÇLAMALARI REDDETÄ°'
 
Konuya iliÅŸkin Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na ait twitter hesabından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı Ä°stanbul  BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda resmi bir kaynak, Reuters Haber Ajansı tarafından yayınlanan ve Türk yetkililer kaynak olarak gösteren açıklamalarnda, Suudi vatandaşı Jamal Khashoggi'nin Ä°stanbul'daki  Suudi KonsolosluÄŸu'nda öldürüldüÄŸüne dair suçlamaları reddetti. Kaynak, bu temelsiz suçlamaları ÅŸiddetle reddetti ve bu ifadelerinin konuyu vakıf olan veya gerçek bir Türk yetkililer tarafından  yapıldığını sorguladı. Kaynak, Suudi yetkililerinden oluÅŸan güvenlik bir heyeti, Suudi tarafın talebi ve Suudi vatandaşı Jamal Khashoggi'nin ortadan kaybolmasına iliÅŸkin soruÅŸturmalara katılmak için kardeÅŸ Türk tarafının rızasıyla cumartesi günü Ä°stanbul'a geldiÄŸini belirtti. Kaynak, Krallığın, nerede olurlarsa olsunlar vatandaÅŸlarının güvenliÄŸi konusundaki üstün hassasiyetini ve özenini vurguladı" denildi. 
 
Ä°lgili haberler; 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.