Sosyal Medya

Güncel

Pompeo ve Kuzey Kore lideri Kim arasında nükleer görüşme

Kuzey Kore lideri ile görüşen Pompeo, nükleer temalı görüşmelerin olumlu yönde geliştiğini ifade etti.



Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, Japonya ziyaretinin ardından Pyongyang'da Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile bir araya geldi. Pompeo, sosyal medya üzerinden, nükleer silahsızlanma konusundaki müzakerelerde olumlu adımlar attıklarını ve ziyaretin iyi geçtiÄŸini söyledi.
 
Kuzey Kore'nin baÅŸkenti Pyongyang'a yaptığı diplomatik ziyaretten memnuniyetini dile getiren Pompeo, Twitter hesabı üzerinden fotoÄŸraf paylaÅŸarak, “BaÅŸkan Kim ile görüÅŸmek için geldiÄŸim Pyongyang ziyareti iyi geçti. Singapur Zirvesinde varılan anlaÅŸmalarda ilerlemeye devam ediyoruz. Beni ve ekibimi ağırladığınız için minnettarız.” yorumunda bulundu.
 
Pompeo'nun diplomatik heyetinde bulunan Amerikalı bir yetkili, DışiÅŸleri Bakanı Pompeo'nun Pazar günü gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretinin bir öncekinden daha iyi geçtiÄŸini söyledi. Yetkili ayrıca, ikili iliÅŸkilerde olumlu adımların atılmasının yanı sıra bunun uzun bir süreç olduÄŸunu açıkladı.
 
Kuzey Kore ziyaretinden memnun ayrılan Pompeo, Pyongyang ziyaretinden sonra Güney Kore'nin baÅŸkenti Seul'a geçti.
 
ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, Cumartesi günü Tokyo'da Japonya BaÅŸbakanı Åžinzo Abe ile görüÅŸmüÅŸtü. Japonya DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pompeo ve Abe'nin, Kuzey Kore nükleer silahlardan vazgeçene kadar BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) yaptırımlarının uygulanması gerektiÄŸi konusunda hemfikir oldukları belirtilmiÅŸti.
 
ABD BaÅŸkanı Trump ile Kim, 12 Haziran'da Singapur'da bir araya gelmiÅŸ, zirvenin ardından iki lider Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda anlaÅŸmaya varmıştı.
 
Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile ikinci bir zirvenin yakında yapılacağını söylemiÅŸti.
 
Ancak ilerleyen haftalarda iki ülke arasındaki diplomasi havası bozulmaya baÅŸlamış, ABD tarafı, Kuzey Kore'yi nükleer programından vazgeçmemekle suçlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.