Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den çok net S-400 çıkışı

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Demir, Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunduğu 'Başkent Kulusi' programında önemli açıklamalarda bulundu.



Savunma Sanayi BaÅŸkanı Prof. Dr. Ä°smail Demir, Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunduÄŸu 'BaÅŸkent Kulusi' programında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Ä°ÅŸte Demir'in açıklamalarından satır baÅŸları:
 
S-400'DEN VAZGEÇMEK GÄ°BÄ° BÄ°R DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL
 
Yeni bir taarruz helikopterimiz geliyor Atak'tan daha iyi bir helikopter. Yakında hepiniz duyacaksınız. Atak dünyada ilk 5'te olan bir helikopter tabi ki ilgi çekecek. Çok yoÄŸun ilgi var.
 
S-400'den vazgeçmek gibi bir durum söz konusu deÄŸil. Bu imzalandı ödemeler yapılıyor. Bunu konuÅŸmanın artık çok anlamı yok. Bu mesele o anlamda kapandı. Türkiye'nin kendi hava savunma sistemi ile ilgili yaptığı araÅŸtırmalar sonucunda bu ürünün en iyisi olduÄŸu belirlenmiÅŸtir.
 
Bu ülkenin bağımsız kararı bu. NATO'nun ve diÄŸer ülkelerin bu duruma saygı duyması gerekir. ''Madem bir silah aldınız keÅŸke entegre olabilseydi'' diyorlar. Biz de keÅŸke NATO daha anlayışlı olabilseydi diyoruz.
 
ABD'NÄ°N S-400 KORKUSU
 
Bir Rus sistemin Türkiye'ye girmesine uzun vadeli bir kayıp anlamında bakabilirler. F-35'in radar görünme sırları bu ÅŸekilde ifÅŸa olacak diye bir iddia ortaya atılıyor maalesef. Bu bizim katılmadığımız bir iddia. Biz kendi muhataplarımızı bu konuda endiÅŸeye düÅŸürecek bir adım atmayız.
 
RUS S-400'LER, NORVEÇ'Ä°N F-35'Ä°NÄ° DE GÖRÜYOR
 
Norveç'te F-35 var. Malum F-35 uçtuÄŸu anda Rusya'daki S-400'ler de bunları görüyor.Åžu ana kadar bu konuda bize net bir izah yapılmadı.
 
TEKNOLOJÄ° TRANSFERÄ°
 
(Nereye konuÅŸlanacak?) Bu konular hava kuvvetlerini ilgilendiriyor. Onlar da konuyla ilgili çalışıyorlar. Teknoloji transferi konusuyla ilgili çok detaya girmemek daha iyi bizce. Ama bizi tatmin eden bir düzeyde iÅŸ birliÄŸi olacak.
 
F-35 TESLÄ°MATI
 
Biz ödemelerimizi yapıyoruz. Onlar teslimatları yaptılar, eÄŸitimler devam ediyor. Bizim muhataplarımız dışında diÄŸer politik yaklaşımların hiç bir deÄŸeri yok. Takvimde hiç bir ÅŸaÅŸma yok.
 
Türkiye'nin kritik sistemlerde katkısı var. Türkiye'nin katkısı olmazsa baÅŸka ülkeleri devreye sokabilirler ama sekteye uÄŸrar fiyat deÄŸiÅŸimi olur. Ama Türkiye'nin ortaklıktan çıkarılması gibi bir durum yok. Bu ortak bir kararla alınabilir ve böyle bir durumda söz konusu deÄŸil.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.