Güncel
Pakistan-Çin ortaklığına 'Hindistan ordusunu yok etme amacı' yüklendi
Follow @dusuncemektebi2
Hindistan'da meclis üyesi Sih politikacı Amaringer Singh , sınır komşusu Pakistan'da artan Çin etkisinin, uzun vadede uyuşturucu yoluyla Hint ordusuna yapılmış bir yok etme stratejisi olduğunu söyledi
Hindistan'ın iki meclisli Parlamentosu'nun alt kanadından bir olan Lok Sabha üyesi, Hindistan Ulusal Kongre partisi üyesi politikacı Amaringer Singh 26.dönem baÅŸkanlığını yaptığı Pencap eyaletinde bugün (06.10.2018) yaptığı açıklamada, Pakistan ve Çin'in ülkede yoÄŸun olan uyuÅŸturucu kaçakçılığı aracılığıyla uzun vadede Hint ordusunu yok etmek gibi bir stratejisi olduÄŸunu söyledi.
Pencap Kongre BaÅŸkanı Singh Liderlik Zirvesi 2018 isimli bir panlede yaptığı konuÅŸmada, "Hint ordusundaki alayların üçte ikisi kuzey kuÅŸaktan geliyor. EÄŸer orada saÄŸlıklı gençler olmazsa Hint ordusu ülkesini koruyacak askeri nasıl bulacak? Pakistan ve Çin uzun vadede Hint ordusunu yoketmek için bir stateji izliyorlar " dedi.
Pakistan sınır boyunca KeÅŸmir, Pencap, Rajasthan ve Gujarat gibi ÅŸehirlerden ülkeye uyuÅŸturucu giriÅŸi olduÄŸunu ve tehlikesine dikkat çeken Singh, son bir yılda Pencap'a 500 kilo eroin'in kaçak sokulduÄŸunu söyledi.
Pakistan'da Çin kasabası
Çin - Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesinin giriÅŸ kapısı niteliÄŸindeki Gwadar'a küçük bir Çin kasabası kurulmaya baÅŸlanması bölgedeki Beluciler tarafından da tepki ile karşılanmıştı. Projede çalışan iÅŸçi ve aileleri için Çince eÄŸitim verilen kurumlar açılması yerli halktan tepki almıştı. Çin'in yayılmacı politika ile Pakistan ve Hindistan üzerinde etkisini geniÅŸletmesi sadece ABD'yi deÄŸil Hindistan'ı da endiÅŸelendirmeye baÅŸladı.
Hükümet de iÅŸin içinde
Hükümetin eroin fiyatını dört katına çıkaran uyuÅŸturucu ticaretine karıştığını iddia eden Singh, "UyuÅŸturucuyla baÅŸa çıkmak için özel bir görev gücü oluÅŸturduk. Ve çalışıyor gibi görünüyor ama sadece görünüyor” dedi.
320 bin uyuÅŸturucu bağımlısı bulunan 27 milyonluk eyalette adaylar seçim öncesi oy karşılığında baÅŸta eroin olmak üzere uyuÅŸturucu ve alkol dağıtıyor.
Tarihteki Afyon savaşları yeniden mi yaşanacak?
19.yüzyılda Ä°ngiltere Hindistan'dan getirdiÄŸi afyonu Çin'de satmaya çalışmış, Çin bu duruma müdahale edince iki ülke arasında 'Afyon SavaÅŸları' adıyla bilinen savaÅŸ çıkmıştı.
Pakistan'la Hindistan arasında paylaşılan Pencap
1947 yılında Hindistan'ın ikiye bölünmesi sırasında Müslümanlarla Sihler arasında çıkan çatışmalardan sonra Batı Pencab’taki (Pakistan Pencabı) Sihler DoÄŸu Pencab’a (Hindistan Pencabı), Hindistan Pencabındaki Müslümanlar da Pakistan Pencabına kitlesel olarak göç etti. Dünyada bugün 25 milyonu aÅŸkın Sih yaşıyor. Sihlerin yüzde 83’ü Hindistan’da ve bunun da yüzde 75’i Hindistan'ın Pencab eyaletinde yaşıyor. Pencab ise, Hindistanın en zengin eyaleti konumunda. Sihlerde de alkol, tütün mamülleri, uyuÅŸturucu ve evli olmadığı biriyle cinsel iliÅŸki haram kabul ediliyor.
Henüz yorum yapılmamış.