Güncel
Hindistan ABD yaptırımlarına karşı İran’dan petrol alacak

Hindistan İran’dan petrol satın almaya devam edeceğini açıkladı.
ABD’nin İran’dan petrol alan ülkelere 4 Kasım’dan itibaren yaptırım uygulaması beklenirken, Hindistan İran’dan petrol satın almaya devam edeceğini açıkladı.
Reuters’ın petrol sanayisi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, dünyanın üçüncü büyük petrol ithalatçısı konumundaki Hindistan Kasım ayında İran’dan 9 milyon varil petrol satın alacak.
İran’dan Hindistan Petrol A.Ş. tarafından 6 milyon, Mangalore Rafineri ve Petrokimyasalları Ltd. tarafından 3 milyon varil petrol alımı yapılacak.
Diğer yandan Hindistan’ın ABD’den ham petrol alımının da son 4 ayda yüzde 75 oranında düştüğü belirtildi. Reuters’ın Kpler firması verilerine dayandırdığı haberine göre, Hindistan’a ABD petrolü sevkıyatı geçen ay günde 84 bin varil olarak gerçekleşti.
Bu sayı Haziran ayında günde 347 bin varil olmuştu. Hint petrol şirketleri Ağustos ayında günde 111 bin varil olarak gerçekleşen İran’dan petrol alımını ise Eylül ayında günde 502 bin varile çıkardı.
Hindistan İran petrolünün Çin’den sonra ikinci büyük ithalatçısı konumunda. Çin de İran’dan petrol sevkıyatını aynı dönem içinde günde 29 bin varilden 620 bin varile çıkardı.
Hindistan ile Rusya arasında dün S-400 anlaşmasına imza atılmıştı. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Yeni Delhi ziyaretine denk getirilen anlaşmanın imzalanmasının ardından iki liderin ortak açıklamasında da ABD’nin Mayıs ayında çekildiği İran ile nükleer anlaşmaya bağlı kalınması gerektiği vurgulanmıştı.
Henüz yorum yapılmamış.