Sosyal Medya

Ünlü gazete kendi çalışanlarının rüşvet skandalını haberleştirdi

Amerika’nın Sesi (VOA), Hausa Yayın Bölümü’nde çalışan 15 yayıncının, Batı Afrika’daki yabancı bir yetkiliden rüşvet aldıkları gerekçesiyle işlerine son verme kararı aldı. Bu kararı haberleştiren ise yine “Amerika’nın Sesi” oldu.



VOA Genel Müdürü Amanda Bennett, görevden alma kararını, Amerika’nın Sesi’nin bütün çalışanlarına gönderdiği genel bir e-postayla açıkladı. Bennett, açıklamasında “Federal yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde, Hausa Yayın Bölümü’nün yarısını oluşturan 15 çalışanın işine son verme kararı aldığımızı üzüntüyle bildirmek zorundayım”dedi.

Bennett kararın, “yayın bölümü çalışanlarının, yayın yaptıkları bölgede bir yetkiliden rüşvet aldıkları iddiasıyla” ilgili olarak, VOA ve Federal Genel Denetim Bürosu’nun eş zamanlı yürüttüğü soruşturmaların ardından alındığını bildirdi.

Amerika’nın Sesi’nin Afrika Daire Başkanlığı içinde yer alan Hausa Yayın Bölümü, başta Nijerya olmak üzere, Gana, Çad ve Kamerun’da her hafta 20 milyon civarında izleyiciye ulaşıyor.

Hausa Yayın Bölümü’nün geri kalan çalışanları, rüşvet almakla suçlanmayan bölüm müdürü dahil, işine son verilen 15 kişinin Washington’daki VOA binasının girişinde karşılandığını ve binaya giriş kartlarına el konduktan sonra işlerine son verildiğini bildiren mektuplar verildiğini söyledi.

VOA Afrika Bölümü’nde çalışanlar soruşturmanın, programların rüşvetlerden etkilendiğini gösteren bir kanıta ulaşmadığını vurguladı. Ancak Genel Müdür Bennett, VOA tarafından yayınlanan haberlerin rüşvetlerden etkilenip etkilenmediği konusunda ayrı bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Bennett “Eğer böyle bir etki söz konusuysa, en kısa zamanda ve şeffaflık içinde gereğini yapacağız” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.