Sosyal Medya

Güncel

Şişli, 2 TL’ye satılan taşınmazı geri aldı

Şişli Belediyesi, 2 TL’ye verilen taşınmazını mahkeme kararıyla Bilgi Üniversitesi’nden geri aldı. İnönü yeniden aday adayı olacağını açıkladı.



ÅžiÅŸli Belediyesi’nin mülkiyeti kendisine ait olan 10 bin metrekarelik kampusun Bilgi Üniversitesi’ne 2 TL karşılığında satılmasına karşı açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, 8 katlı KuÅŸtepe Kampusu’nun ÅžiÅŸli Belediyesi ’ne iadesini onayladı. Belediye geriye dönük 5 yıllık kira bedeli olarak 35-36 milyon TL’lik ödeme için üniversiteye tebligat gönderdi. Yerel seçimlerde adaylık sürecine iliÅŸkin soruları da cevaplayan ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Hayri Ä°nönü, yeniden aday adayı olacağını açıkladı.

ÅžiÅŸli Belediyesi mülkiyetindeki söz konusu taşınmaz 2011 yılında belediye meclis kararı ile 2 TL karşılığında Bilgi Üniversitesi’ne verilmiÅŸti. ÅžiÅŸli Belediyesi ’nin 2016 yılında Ä°stanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı tapu iptali ve tescil davasında taşınmazın belediyeye iadesine yönelik çıkan karar bir üst mahkeme tarafından onayladı. Hayri Ä°nönü dün belediye binasında gerçekleÅŸen belediye meclis toplantısında kararı açıkladı. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Ä°nönü, “Kira bedelini üniversiteden isteyeceÄŸiz. Dün üniversiteye ÅžiÅŸli Belediyesi’nin hakkı olan kira bedelinin ödenmesi için tebligat yaptık. Süreç baÅŸladı. Ortalama 35-36 milyon TL’ye yakın bir rakam. Biz eÄŸitimi engelleyecek bir tasarrufta bulunmayız, eÄŸitim süresi bittikten sonra ortak bir çözüm buluruz” ifadelerini kullandı.

‘Aday adayıyım’

Ä°nönü, yaklaÅŸan yerel seçimlere iliÅŸkin soruları da yanıtlayarak, “Yapılacak, bitmemiÅŸ iÅŸlerimiz var. Bunun için 2019’dan sonraki dönem için de tekrar belediye baÅŸkanı olmak istiyorum. Yani aday adayıyım. Bir sözüm var ÅžiÅŸlilere. Benim en büyük amacım ÅžiÅŸli’den giden malları ÅžiÅŸli’ye kazandırmak.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.