Sosyal Medya

Güncel

BeÅŸtepe'de mini ekonomi zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile önceki gün Cumhurbaşkanlığı’nda, bankacılık sistemi ve son ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği mini bir ekonomi zirvesi gerçekleştirildi.



ErdoÄŸan’ın talimatıyla, önceki gün CumhurbaÅŸkanlığı’nda bakanlar, Ak Parti yöneticileri, milletvekilleri, CumhurbaÅŸkanı ekonomi danışmanları, yabancı ortaklı özel sektör banka temsilcileri ile TÜSÄ°AD dahil bazı STK temsilcilerinin katılımıyla ekonomi zirvesi düzenledi. Toplantıya, ErdoÄŸan’ın katılmadığı öÄŸrenilirken, toplantı sonunda görüÅŸülen konulara iliÅŸkin ErdoÄŸan’a bilgi verildi.

MALÄ° DÄ°SPLÄ°N MESAJI

Edinilen bilgiye göre, toplantıda dövizdeki son durum, faizler, enflasyonla mücadele ve bankacılık sistemindeki geliÅŸmeler ele alındı. Bankacılık sektörünün taleplerinin ele alındığı toplantıda, atılacak adımlar ve çözüm önerileri de ele alındı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın gelecek hafta açıklayacağı enflasyonla mücadele planı öncesinde yapılan toplantıda, Türk ekonomisini güçlendirmeye yönelik gerekli adımların çekinmeden atıldığı, istikrarı güçlendiren reformların sürdüÄŸü mesajı verildi. Toplantıda, özel sektör temsilcileri tasarruf tedbirleri, mali disiplin, vergi politikalarına iliÅŸkin adımlarla ilgili görüÅŸlerini aktardı, taleplerini dile getirdi.

EKONOMÄ°YE YAKIN TAKÄ°P

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ekonomideki son geliÅŸmelere iliÅŸkin, “Yeni bütçeyle ekonomimizi; kur, faiz ve enflasyon ÅŸer üçgeninde kurulan tuzaktan kurtarmakta kararlıyız. Bankacılık sektörünün hareket alanının daralmasından kaynaklanan finans sıkışıklığının yol açtığı sorunların farkındayız. Kurdaki yükseliÅŸin yol açtığı belirsizlik ortadan kalkıyor. Enflasyon, faiz ve döviz kurundan bunalan, iÅŸini çevirmekte zorlanan herkesin yaÅŸadıklarını yakından takip ediyoruz” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.