Sosyal Medya

Kürsü

Hakan Albayrak- Yakışmıyor

Hakan Albayrak- Karar



Hucurat Suresi’nin 12’nci ayetinden; mealen: “…Birbirinizin ayıplarını araÅŸtırmayın…”
 
Bir hadis-i ÅŸerif: “Her kim bir Müslüman kardeÅŸinin ayıp ve kusurlarını, kimsenin görmediÄŸi ve görmesini istemediÄŸi ÅŸeylerini örterse, Allah’u Teâlâ da kıyamet gününde onun ayıplarını örter. Her kim de Müslüman kardeÅŸinin meydana çıkmasını istemediÄŸi bir ÅŸeyini ortaya çıkarır ve dile verirse, Allah da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini istemediÄŸi hallerini meydana çıkarır. Bu suretle kendi evi içinde de olsa onu rezil eder. Müslüman kardeÅŸinin ayıplarını örten, bir ölüyü diriltmiÅŸ gibidir.”
 
Ne yazık ki ortalık ‘ayıp avcıları’ndan geçilmiyor.
 
Hele sosyal medyada…
 
KardeÅŸinin açığını kollayan, yakalayınca alçakça sevinen, onu cümle âleme duyurmak için ÅŸeytani bir heyecanla sabırsızlanan bir Müslüman’ın sergilediÄŸi manzara ne korkunç manzaradır!
 
***
 
BaÅŸka bir hadis-i ÅŸerif: “KardeÅŸinin uÄŸradığı felâketi sevinçle karşılama! Allah onu rahmetiyle o felâketten kurtarır da seni derde uÄŸratır.”
 
Ne yazık ki içimizde öyle kimseler var ki, ÅŸu veya bu sebeple kafayı taktıkları bir kardeÅŸlerinin başına bir fenalık gelmesini ihtiras derecesinde arzu edebiliyor, hatta bu uÄŸurda çaba gösterebiliyor ve muratlarına erdiklerinde zil takıp oynayabiliyorlar.
 
DehÅŸet verici.
 
***
 
Bir de, Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) “Elinizde beraat etmesi için bir delil varsa, maznunu (sanığı) serbest bırakın; çünkü hâkimin afta yanılması, cezalandırmada yanılmasından iyidir” buyruÄŸunun tam tersi istikametindeki linç kültürü var…
 
Mahkemelerle sınırlı bir sorundan bahsetmiyorum.
 
Ortalık, fikrini zikrini beÄŸenmediÄŸi herkesin ‘sallandırılmasını’ isteyen, siyasi muarızlıkta hak hukuk tanımayan, icabında 10 artıyı 1 eksiye hiç tereddütsüz kurban eden ve bu ölçüsüzlüÄŸü Ä°slami hassasiyetle izah etmeye kalkışan dava adamlarından (!) geçilmiyor.
 
Gayeleri uÄŸruna iftira da atabiliyor bunlar; Makyavelli’nin “Gaye vasıtayı meÅŸru kılar” sözünü hadis-i ÅŸerif zannediyorlar herhalde.
 
Önlerine gelene “Hain!”, “Terörist!”, “Ajan!”…
 
Kendi yoldaÅŸlarına bile, en ufak bir nüansta bile “Hain!”, “Terörist!”, “Ajan!”…
 
Büyük rezillik.
 
***
 
Rahmân’ın kullarına, Rahmet Peygamberi’nin ümmetine yakışmıyor vesselam.

1 Yorum

  1. @Çelebizade

    Ekim 06, 2018 Cumartesi 07:22

    Dava bitti Aziz KardeÅŸim kemik

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.