Sosyal Medya

Güncel

Batman'da teröre lanet yürüyüşü

Batman'da, 'Terörü Telin, Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü' ile Gercüş ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırı kınandı.



Batman'da DüÅŸünce ve Ä°nanç Platformu öncülüÄŸünde, 'Terörü Telin, Åžehitlere Saygı ve Milli Birlik YürüyüÅŸü' ile GercüÅŸ ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin düzenlediÄŸi saldırı lanetlendi.

DüÅŸünce ve Ä°nanç Platformu öncülüÄŸünde birçok sivil toplum kuruluÅŸunun desteÄŸiyle düzenlenen, "Terörü Telin, Åžehitlere Saygı ve Milli Birlik YürüyüÅŸü" ile GercüÅŸ ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin düzenlediÄŸi saldırı lanetlendi.

"TÜRK, KÜRT KARDEÅžTÄ°R, PKK KALLEÅžTÄ°R"

Batman Park AlışveriÅŸ Merkezinin önünde toplanan vatandaÅŸlar ellerinde Türk bayraklarıyla "Proje örgütüne lanet olsun", "Vatanımızı ve kardeÅŸliÄŸimizi bölemeyeceksiniz", "Türk, Kürt kardeÅŸtir, PKK kalleÅŸtir", "Bayrak inmez, ezan susmaz, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Askere ve polise uzanan eller kırılsın" sloganları atarak Atatürk Parkı'na yürüdü.

VatandaÅŸlar, yürüyüÅŸ boyunca 100 metre uzunluÄŸunda Türk bayrağı taşıdı.

 

Ä°nanç ve DüÅŸünce Platformu Sözcüsü Mehmet Ergin, yürüyüÅŸün ardından yaptığı konuÅŸmada, barıştan yana olmadığını çözüm sürecini baltalayarak ortaya koyan taÅŸeron örgüt PKK'nın bölge ve ülkenin istikrarını bozmaya devam ettiÄŸini söyledi. Çukur siyasetiyle itibar kaybeden terör örgütü PKK'nın güvenlik kuvvetlerine yönelik saldırılarının sürdüÄŸünü, dün gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırı sonucu 8 askeri ÅŸehit ettiÄŸini anımsatan Ergin, din, insan, vatan, hukuk ve hiçbir deÄŸer tanımayan terörün kanlı elinin kırılacağını, korku salmaya çalışanların en kısa zamanda cezasını bulacağını vurguladı.

Ergin, Ülkenin insanlıktan nasiplenmemiÅŸ terör örgütlerince dize getirilemeyecek kadar büyük, milletin hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibi olduÄŸunu anlattı.

"HAÄ°N SENARYONUN FARKINDAYIZ"

Yüzlerce masumun canına kıyan terör örgütleri ve onları kullanan güçlerin, ne yaparsa yapsın amacına ulaÅŸamayacağını ifade eden Ergin, örgütün bölgeye yapılan yatırımları baltalamaya devam ettiÄŸini aktardı.

Ergin, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Küresel ÅŸeytanlar ve yerli iÅŸ birlikçileri bilmelidir ki, her terör eyleminden sonra bu ülkenin fedakar ve feraset sahibi vatandaÅŸları daha çok kenetlenecek, birlik ve

beraberliÄŸini biraz daha pekiÅŸtirecektir. Türkiye mazlumlara el uzatarak, zalimlere isyan ederek yeni bir adil dünya düzeni için çaba sarf etmektedir. Dünyanın görmediÄŸi, görmezden geldiÄŸi Suriye'de ve diÄŸer mazlum ülkelerde insanlığın onurunu kurtarmaya çalışırken, bütün maddi ve manevi imkanlarını ortaya koyarken, Türkiye'ye ders vermeye çalışan küresel sömürü odakları içerideki taÅŸeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliÄŸimizi zaafa uÄŸratmak istemektedir. Bizler Türk'ü, Kürt'ü ile 81 milyon vatansever olarak bu hain senaryonun farkındayız. Türkiye'nin istikrarına yönelik hesaplar aslında Ä°slam alemini köleleÅŸtirmeye yöneliktir. 15 Temmuz darbesini mahkum eden halkımız, her türlü terör ve fitne giriÅŸimlerini de baÅŸarısız kılmaya muktedirdir."

"ZAFER Ä°NANANLARIN OLACAKTIR"

Her türlü yaptırıma, darbeye ve terör olaylarına halkın birlik ve beraberliÄŸi ile en güzel cevap verileceÄŸini vurgulayan Ergin, "Zafer inananların olacaktır. Bizler bu topraklarda doÄŸup büyüdük. Ruhumuz ve bedenimiz bu toprakların suyu, havası ve kültürüyle olgunlaÅŸmıştır. Ä°slam'ın mayasıyla yoÄŸrulmuÅŸ olan bu millet, Allah'ın izniyle binlerce yıl bu topraklarda kardeÅŸçe yaÅŸadığı gibi bundan sonra da yaÅŸayacaktır. Bizleri birbirimize düÅŸürmeye çalışanlar ÅŸunu bilsinler ki, acıyla yoÄŸrulmuÅŸ bu vatanın insanlarının birliÄŸini ve kardeÅŸliÄŸini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizleri birbirimize daha fazla kenetleyecektir." diye konuÅŸtu.

Ergin, bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da ortaya koyacakları milli duruÅŸun, teröre verilecek en anlamlı ve en etkili karşılık olacağını belirten Ergin, kanlı terör saldırılarının ülkenin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yönelik olduÄŸunu aktardı.

 

YürüyüÅŸ, terör saldırında ÅŸehit olan askerlere dua edilmesi ve Ä°stiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

YürüyüÅŸe, AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Murat GümüÅŸtekin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DurmuÅŸ, Ä°l Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluÅŸ temsilcileri ile çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Batman'ın Sason ilçesinde de bir araya gelen sivil toplum kuruluÅŸları ve vatandaÅŸlar, terör örgütü PKK'nın düzenlediÄŸi saldırıyı gerçekleÅŸtirilen yürüyüÅŸle kınadı.

GercüÅŸ ilçesinin YemiÅŸli köyü ile Mardin'in Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü kırsalında operasyona giden askerleri taşıyan Kobra tipi zırhlı askeri aracın geçiÅŸi sırasında teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 asker ÅŸehit olmuÅŸ, bir asker yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.