Sosyal Medya

Güncel

Putin: Hindistan'la işbirliğimiz silahla sınırlı değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "(Hindistan ile) Askeri-teknik alanda iş birliğimiz, Rus silahlarının tedariki ile sınırlı değildir. Ülkelerimiz, modern askeri ürünlerin ortak olarak geliştirilmesini ve üretimini sağlıyor" açıklamasında bulundu



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, askeri teknik iÅŸ birliÄŸinin Hindistan’a sadece Rus silahı tedarik etmekle sınırlı olmadığını belirterek, “Ülkelerimiz, modern askeri ürünlerin ortak olarak geliÅŸtirilmesini ve üretimini saÄŸlıyor.” dedi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, Hindistan BaÅŸbakanı Narendra Modi ile görüÅŸmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuÅŸtu.

Putin, Modi ile yaptığı görüÅŸmede Rusya ile Hindistan arasındaki iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi için farklı alanlarda bir dizi anlaÅŸmalar imzalandığını söyledi.

Enerji konusundaki iÅŸ birliÄŸine özel önem verdiklerini vurgulayan Putin, Rusya’nın Hindistan için güvenilir bir enerji tedarikçisi olduÄŸunu bildirdi. Rusya ile Hindistan’ın birlikte yaptığı Kudankulam Nükleer Güç Santrali’nin kapasitesinin arttırılmasını görüÅŸtüklerini aktaran Putin, anlaÅŸma gereÄŸi 20 yıl içinde santralde toplam 12 ünitenin devreye alınmış olacağı bilgisini paylaÅŸtı.

Uzay çalışmalarında da ortaklık yapılacak

Rusya’nın Hindistan’a uzay araÅŸtırmaları konusunda yardım edeceÄŸini de dile getiren Putin, Roskosmos’un Hindistan’ın ulusal uzay mekiÄŸi gönderme projesine katılacağını söyledi.

Putin, “Detaylı olarak askeri teknik iÅŸ birliÄŸinin geleceÄŸini görüÅŸtük. Rusya ve Hindistan yıllardır baÅŸarılı bir ÅŸekilde bu alanda etkileÅŸime girmiÅŸtir. Ülkelerimiz arasında gerçekten yakın ve karşılıklı faydaya dayalı iliÅŸkiler Rusya-Hindistan stratejik ortaklığının ayrılmaz bir parçası olmuÅŸtur. Askeri-teknik alanında iÅŸ birliÄŸimiz, Rus silahlarının tedariki ile sınırlı deÄŸildir. Ülkelerimiz, modern askeri ürünlerin ortak olarak geliÅŸtirilmesini ve üretimini saÄŸlıyor.” ifadelerini kullandı.

Hindistan BaÅŸbakanı Modi ise Hindistan’ın Rusya ile iliÅŸkilerine özel bir önem verdiÄŸini belirterek, yaptıkları görüÅŸmenin iki ülkenin stratejik ortaklığına yeni bir ivme kazandırdığını ifade etti.

Rusya’nın enerji konusunda Hindistan ile her zaman ele ele olduÄŸunu vurgulayan Modi, “Yeni hedefimiz uzay alanında geliÅŸmek ve Hindistan kozmonotlarını programlarımız çerçevesinde uzaya göndermek. Rusya’nın bu hususta bizi destekleyeceÄŸini umuyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.