Sosyal Medya

Erdoğan: ''Camilere kadınlar giremez diye bir ayet mi, bir hadis mi var?

Batman'ın Gercüş ilçesinde sabah saatlerinde düzenlenen saldırı sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düşmanımıza olan kinimizi bu olaylar daha fazla artırdı" ifadesini kullandı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeÅŸtepe'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileri ile bir araya geldiÄŸi toplantıda konuÅŸuyor.

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:

''Bugün Batman'da 7 askerimizin ÅŸehadetini anmadan geçemeyeceÄŸim. Bu 7 ÅŸehidimizin ruhları için birer Fatiha okuyalım. Aynı zamanda tüm ÅŸehitlerimiz için. Bu mücadeleyi hiç aksatmadan kararlılıkla sürdürüyoruz sürdüreceÄŸiz. Terörle mücadelemizi hiç aksatmadan kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceÄŸiz. Åžehitlerimizin, gazilerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Bu olaylar bizim hırsımızı da özellikle düÅŸmanımıza karşı olan kinimizi de daha da fazlasıyla artırmaktadır. Bunu da bilmelerini tekrar hatırlatıyorum. Az önce televizyonda açılışını yaptığımız Köln Camii ile ilgili oradan yayın yaptılar. Almanya'daki özellikle Almanlar bu camimizi yoÄŸun bir ÅŸekilde ziyaret ediyorlarmış. Gerçekten mutlu oldum.

''140 BİN KİŞİLİK BİR ORDU''

140 bin kiÅŸilik bir ordu. Bu asla hafife alınamaz. Acaba biz inancımızı bu ülkede yaÅŸamak ve yaÅŸatmakta niye baÅŸarılı deÄŸiliz sorusunu kendimize sormamız lazım diye düÅŸünüyorum. Bu konuda kendimizi check etmemiz lazım. Bir yerde bir eksiÄŸimiz var. 140 bin kiÅŸilik böyle bir ordunun olduÄŸu yerde içinizde hayırlı bir topluluk çıksın hayrı güzeli tebliÄŸ etsin. Åžimdi bu tebliÄŸler yapıldığı halde acaba neden beklediÄŸimiz neticeyi alamıyoruz? Öyleyse daha fazla çalışmamız lazım. ÇocukluÄŸuma gittim mahallemizde mahallede halkın en çok güvendiÄŸi kimlerdir diye sorduÄŸumuzda imamdır muhtardır... Åžimdi bu baÄŸlar niye koptu? Bu baÄŸları yeniden tesis edemez miyiz? 140 bin kiÅŸilik ordu ülkemizin çehresini deÄŸiÅŸtirmelidir diye düÅŸünüyorum. Siz gönüllerin fatihi olmanız gerektiÄŸi için bunu söylüyorum. Cuma hutbelerimizde günde 5 vakit namazlarımızda düÅŸünmemiz lazım acaba arkamda niye cemaat yok? Bunların üzerinde düÅŸünmemiz lazım.

''BU MÄ°LLETÄ°N ER VEYA GEÇ SIÄžINACAÄžI EN ÖNEMLÄ° YER CAMÄ°LERÄ°MÄ°ZDÄ°R''

Hanım hocaların bulundukları mahallelerin anneleriyle iliÅŸkilerini geliÅŸtirmesi lazım. Sadece maaşımı alayım önümdeki 20-30 kız öÄŸrenciye ders vereyim bunlar yeterli deÄŸil. Ä°mam efendi müezzin efendi camiyi günde 5 vakit kapıyı aç kapa bu anlayışla deÄŸil daha hassas camilerin kapısı namaz dışında kapatılmalı mı kapatılmamalı mı? Bu soruyu sormamız lazım. Bu milletin er veya geç sığınacağı en önemli yer camilerimizdir. Bunu sevdirmemiz baÅŸarmamız onlar da sizin göreviniz. Biz de üzerimize düÅŸeni yapacağız.

''ARTIK BU YANLIÅž TABULARIN YIKILMASI LAZIM''

Almanya'daki konuÅŸmamda kadınlar camiye gelmelidir diye orada konuÅŸmamda deÄŸindim bugün de Türkiye'de üst düzey yönetici hanımefendi bundan çok mutlu olduÄŸunu Anadolu'da cenaze sebebiyle bir merasime katıldım bizi camiye sokmadılar dedi. Ben bayan arkadaÅŸlarla beraber caminin dışında bir yerde birlikte namaza iÅŸtirak ettik dedi. Çok ilginçtir. Hala bu çirkin geleneklerle bunları Ä°slam diye gösteren zihniyetler var. Bizim bunlardan kurtulmamız lazım. Camilere kadınlar giremez diye bir ayet mi, bir hadis mi var? Ben ne okudum ne gördüm ne duydum ne biliyorum. Bana hocalarım böyle bir ÅŸey öÄŸretmediler. Peki kim, hangi kafayla bunu yapıyor? Artık bu yanlış tabuların yıkılması lazım. Bunu baÅŸta Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanımın yürütmesi lazım. Çok garip ÅŸeylerle karşı karşıya kaldık. Bugün huzurlarınızda bir Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkan Yardımcımız hanım hocamız varsa bu tabloları yıkmaya baÅŸladığımızın alametidir. Ecdadımıza bile baktığımız zaman caminin balkonlarında hep o kafesler vardır. Bazı ÅŸeyleri göze almaya mecburuz. Ya biz alacağız ya da diyanet iÅŸleri baÅŸkanım alacak. EÄŸer biz konuÅŸmazsak birileri çıkıyor onlar konuÅŸmaya baÅŸlıyor onlar konuÅŸmaya baÅŸlayınca meydan onlara kalıyor. Bütün hocalarıma söylüyorum eÄŸer yanlışım varsa beni de uyarın diyorum. Biz ÅŸu anda çocuklarımızın ayaklarını camilere alıştıracağız, hanımların aynı ÅŸekilde ayaklarını camilerimize alıştıracağız ve böylece, cami Müslümanların cem olduÄŸu yerdir, bunu bu ÅŸekilde ilan edeceÄŸiz.

KILIÇDAROÄžLU'NA TEPKÄ°

Åžimdi çıkmış ezandan Kur'an'dan bahsediyor. Sen ne anlarsın ezandan Kur'an'dan? Sadece milleti aldatmak için bir taraftan ezan Kur'an diyeceksin. Onunla onu bir araya getirme. Zaman zaman cenaze namazlarında görünme suretiyle bu milleti aldatmaya kalkma. Bu kadar güçlü parti olacaksın kapatılmakla karşı karşıya kalacaksın. Bunu yaÅŸadık. Camilerin ahırlara çevrildiÄŸi belgeleri elimizde var. Åžiire bak 'Ey Samsun'da karaya çıkan ilah merhaba.' Gidip abuk sabuk ifadelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in istismar edildiÄŸi dönemlere de tanıklık ettik.

''TEKNOLOJÄ°K Ä°MKANLAR Ä°NSANÄ° Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°MÄ°ZE BÜYÜK ZARARLAR VERÄ°YOR''

Teknolojik imkanlar insani iliÅŸkilerimize büyük zararlar veriyor. Bir çoÄŸumuzun televizyona telefona ayırdığı zaman eÅŸine anne babasına ayırdığı zamanı aÅŸabiliyor. Dini yaÅŸantımız da bu süreçten etkileniyor. FETÖ ve DEAÅž gibi yapıların topluma sirayet edebilmesinin nedeni, manevi boÅŸlukların ilgili kurumlarımız tarafından doldurulamamasıdır. Camilerimiz sürekli açık kalmalı.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.