Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de 25 Husi militanı öldürüldü

Yemen ordusu Husilerin kalesi olarak bilinen Sada ilinde çıkan çatışmalarda 25 Husi militanının öldürüldüğü duyururldu.



Yemen ordusuna ait "26sepnews.net" isimli internet sitesinin haberine göre, Özel Kuvvetler 102. Tugay Komutanı TuÄŸgeneralYasir el-Harisi, ordu güçlerinin, Sada'nın Bakım Ä°lçesi'ne baÄŸlı Kara, Gurra, Büyük Sanayi ve Küçük Sanayi ile Mahdid daÄŸlarından oluÅŸan sıradaÄŸlarda kontrolü saÄŸladığını söyledi.

Ordu güçleri ile çıkan çatışmalarda 25 Husi militanının öldürüldüÄŸünü belirten Harisi, bazı üst düzey yetkililerin de aralarında olduÄŸu militanların yakalandığını, yanlarında bulunan çeÅŸitli silahlarla iletiÅŸim cihazlarına el konulduÄŸunu aktardı.

Harisi, Bakım ilçesini Suudi Arabistan sınırındaki Uleb Sınır Kapısı'na baÄŸlayan yolun ise ordunun ateÅŸ hattı altında kaldığını dile getirdi.

Petrol ÅŸirketi koruması iki kardeÅŸ öldürüldü

Öte yandan, ülkenin doÄŸusundaki Hadramevt iline baÄŸlı Siun kentinde biri Yemen petrol ÅŸirketi genel müdürünün koruması iki kardeÅŸin, kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından ateÅŸ açılarak öldürüldüÄŸü bildirildi.

Yemen ordusu yaklaşık 2 yıl önce Husilerin kalesi olarak bilinen Sada kentinin Bakım ve Ketaf el-Buka ilçelerinde cephe açmış, son aylarda da Zahir, Razıh, Åžeza ve HaÅŸve ilçeleriyle kentteki cephe sayısını artırmıştı. Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaÅŸandığı Yemen'de meÅŸru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti ordu ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.