Sosyal Medya

Güncel

Brunson, AYM'ye baÅŸvuruyor!

Avukatı, ABD'li ajan Brunson'ın ev hapsinin kaldırılmasına yönelik başvuruyu AYM'ye yarın yapacaklarını açıkladı



Türkiye'de devam eden yargı süreci kapsamında Ä°zmir'de ev hapsinde bulunan ABD'li ajan papaz Andrew Brunson'ın avukatı, Brunson'ın ev hapsinin kaldırılması için yarın Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) baÅŸvuruda bulunacaklarını belirtti.

FETÖ ve PKK ile baÄŸlantıları bulunduÄŸu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya baÅŸlayan Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuÅŸtu.

ABD yönetimi Brunson'ın serbest bırakılmama kararına tepki göstererek bazı Türk bakanlara yönelik yaptırım kararı açıklamış ve Türkiye'ye yönelik olarak çelik ve alüminyumdaki gümrük vergilerinin iki katına çıkarılmasına karar vermiÅŸti.

Reuters'a konuÅŸan Brunson'ın avukatı Ä°smail Cem Halavurt, "Ev hapsinin kaldırılmasına yönelik baÅŸvuruyu Anayasa Mahkemesi'ne yarın yapacağız. Yurtdışına çıkış yasağı ile ilgili maddeyi de baÅŸvurumuza koyacağız fakat AYM seyahat özgürlüÄŸü konusuna bakmıyor. 12 Ekim'den önce bir karar çıkmasını beklemiyorum, fakat biz baÅŸvurumuzu duruÅŸma öncesinde yapmış olmak istiyoruz" dedi.

Ä°zmir'de devam eden yargılaması kapsamında 12 Ekim'de mahkemeye çıkacak olan Brunson, hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Avukatının daha önce Ä°zmir'deki mahkemeye ev hapsinin sona erdirilmesi ve yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebiyle yaptığı baÅŸvurular mahkemece reddedilmiÅŸti.

Kaynak: Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.