Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ın çağrısı sonrası zabıta harekete geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak "haksız kazanç" elde edilmesini engellemek amacıyla kent merkezinde denetim yaptı.



ERDOÄžAN, ÇAÄžRIDA BULUNDU

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısındaki "Ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin. Buradan belediye baÅŸkanlarımıza da sesleniyorum. Zabıtalarınızı hassas olmaya teÅŸvik edin" uyarısı üzerine harekete geçen ekipler, marketler, haller, toptancılar ve alışveriÅŸ merkezlerinde denetim gerçekleÅŸtirerek, rapor tuttu. Denetimlerde, marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiÅŸ ayların fiyatları karşılaÅŸtırıldı.

KARAOSMANOÄžLU: DENETÄ°MLERÄ° ARTTIRDIK

Kocaeli BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ä°brahim KaraosmanoÄŸlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, döviz kurlarındaki hareketliliÄŸi bahane ederek, marketlerde satılan ürünlerde meydana gelen dalgalanmalara karşı günlük denetimleri arttırdıklarını söyledi.

"REYON FÄ°YATLARIYLA KASADAKÄ° FÄ°YATLAR KARÅžILAÅžTIRILIYOR"

Kent genelinde bulunan hal ve marketlerde günlük denetimlerin yapıldığını belirten KaraosmanoÄŸlu, "Ekipler ÅŸehir genelindeki hallerde ruhsat ve meyve sebzeleri tazelik acısından kontrol ediyor. Ayrıca ekipler marketlerdeki ürün etiketlerini denetliyor. Marketlerde yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaÅŸtırılıyor. Reyon fiyatıyla kasa fiyatı farklı çıkarsa Tüketici Kanunu gereÄŸi tespit tutanağı tutularak cezai iÅŸlem yapılması amacıyla ValiliÄŸe gönderiliyor." diye konuÅŸtu.

KaraosmanoÄŸlu, ekiplerin market ve hallerde yaptıkları denetimlerle vatandaÅŸların ekonomi ve saÄŸlık açısından zarar görmemesi için öz verili bir ÅŸekilde çalıştıklarını kaydederek, denetimlerin kent genelinde devam ettiÄŸini dile getirdi.

İşte yapılan denetimden kareler;

 

denetim

 

kocaeli

erdogan-in-cagrisi-uzerine-harekete-gecen-ekipler-11291207_1972_m

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.