Sosyal Medya

Güncel

Rektörlük kriterleri belli oldu

Cumhurbaşkanı kararıyla, devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitülerine rektör adayı olmak isteyenlerin başvurularına ilişkin usul ve esaslar düzenledi



Devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitülerine rektör adayı olmak isteyenlerin baÅŸvurularına iliÅŸkin usul ve esasları düzenleyen CumhurbaÅŸkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan CumhurbaÅŸkanı kararına göre, devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitülerine rektör adayı olmak isteyenlerin baÅŸvurularına iliÅŸkin usul ve esaslar belirlendi.
 
Buna göre, rektörlük görev süresi dolmadan en geç 30 gün önce, rektörlük görevinin süresi dolmadan herhangi bir sebeple sona ermesi veya adaylık sürecinin yenilenmesi halinde ise 5 gün içinde YükseköÄŸretim Kurulunca (YÖK) rektör adaylığı için duyuru yapılacak.
 
Rektör adayı olmak isteyenlerin duyuruda belirlenen tarih aralığında baÅŸvuruda bulunmaları gerekecek.
 
Kanunlarda ve CumhurbaÅŸkanlığı kararnamelerinde belirlenen ÅŸartları taşıyanlar rektör adaylığına baÅŸvurabilecek.
 
Devlet üniversitesi veya yüksek teknoloji enstitüsü rektör adayları, adaylık ÅŸartlarını taşıdıklarını gösterir belge ve öz geçmiÅŸlerini ekledikleri bir dilekçe ile YÖK'e baÅŸvuracak.
 
Vakıf üniversitesi rektör adayları ise adaylık ÅŸartlarını taşıdıklarını gösterir belge ve öz geçmiÅŸlerini ekledikleri bir dilekçe ile mütevelli heyetine baÅŸvuracak. Mütevelli heyeti de teklif ettiÄŸi rektör adayını veya adaylarını gösterir bilgi ve belgeleri CumhurbaÅŸkanlığına sunmak üzere YÖK'e gönderecek.
 
YÖK, devlet üniversitesi ve yüksek teknoloji enstitüsü rektör adayları ile vakıf üniversitesi mütevelli heyetinin teklif ettiÄŸi rektör adayı veya adaylarının tamamına iliÅŸkin ÅŸartları taşıyıp taşımadığını, lisans, lisansüstü eÄŸitim mezuniyetleri, akademik unvanlarını aldığı tarihler ve atamaları, bulundukları idari görev ve deneyimleri, sicil ve disiplin dosyaları yönlerinden bir raporlama yaparak CumhurbaÅŸkanlığına sunacak.
 
- Yeniden atanmak isteyen rektörler için performans raporu
 
Söz konusu düzenleme kapsamında, yeniden atanmak isteyen rektörler için YÖK tarafından belirlenen kriterlere göre performans raporu hazırlanacak.
 
Oluşturulacak performans raporları da Cumhurbaşkanlığına sunulacak.
 
CumhurbaÅŸkanı, YÖK tarafından sunulan devlet üniversitesi ve yüksek teknoloji enstitüsü rektör adayları arasından birini, vakıf üniversitelerinde mütevelli heyetinin teklif ettiÄŸi rektör adayını veya adaylarından birini rektör olarak atayacak veya baÅŸvuru sürecinin yenilenmesini isteyebilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.