Sosyal Medya

Kürsü

Murat Bardakçı- Eyvaaah! Amerika şeriatçı oluyor!

Murat Bardakçı- Habertürk



Kevin Spacey’in baÅŸrolde olduÄŸu, çekimleri geçen senenin sonuna kadar devam eden ve izlenme oranlarında hep ilk sıralarda yeralan “House of Cards” isimli bir TV dizisi vardı...
 
Dizide “Francis Underwood” isimli hayalî Amerikan baÅŸkanını oynayan Kevin Spacey iktidarda kalabilmek için karısı Robin Wrigth ile her türlü haltı edip her çeÅŸit pisliÄŸi yapıyordu ama gerçek hayatta sebep olduÄŸu bir rezalet yüzünden dizinin çekimleri durduruldu…
 
Washington’da günlerdir House of Cards’ı aratmayacak ama hayalî deÄŸil, gerçek iÅŸler oluyor…
 
Gazetelerde okumuÅŸ yahut TV’lerde izlemiÅŸsinizdir: BaÅŸkan Donald Trump, Brett Kavanaugh adındaki hâkimi Yüksek Mahkeme üyeliÄŸine aday gösterdi ve kıyamet koptu! Aday, Amerikan yasalarına göre Senato tarafından onaylandıktan sonra göreve baÅŸlayabilyor ama Kavanaugh’un adaylığının açıklanmasının ardından ortaya çıkan üçhanım ortalığı karıştırdı! Bundan seneler önce, öÄŸrencilik yıllarında Kavanaugh’un cinsel tacizine uÄŸradıklarını iddia edip “Bize bunu yapmış olan böyle bir herif Yüksek Mahkeme’de görev alamaz” dediler, üstelik bu hanımlardan biri, Kavanaugh’un okul arkadaşı olan ÅŸimdinin psikoloji profesörü Christine Blasey Ford, Senato Komisyonu’nun önüne çıktı ve uÄŸradığını iddia ettiÄŸi tacizi en ince ayrıntılarına kadar anlattı.
 
Komisyon, Prof. Ford’un ardından Trump’ın adayı Kavanaugh’ı dinledi ama adam bütün iddiaları reddetti, “Bu kadınların hepsi yalancı” dedi; hattâ kilise, din, iman, vesaire edebiyatı da yaptı ama o vaziyette bile millete tepeden bakması yüzünden masumiyetine pek kimseleri ikna edemedi.
 
Senato Komisyonu’ndaki oturumda verilen ifadeler tam yedi saat sürdü ve Kevin Spacey’in oynadığı “House of Cards” dizisindeki inanılmaz sahneleri bile yer yer geride bıraktı!
 
Ä°ÅŸte, resmî bir görüÅŸme deÄŸil de artık bir “High Court Serial”, yani TV için çekilmiÅŸ “Yüksek Mahkeme Dizisi” hâlini alan toplantıların sonuna doÄŸru geçen bir konuÅŸma, tüylerimi diken diken etti ve “Amerika’ya ÅŸeriat mı geliyor ne?” diye düÅŸündüm!
 
BU SÖZLER BÄ°ZÄ°M MECLÄ°S’TE EDÄ°LSE!
 
Neden mi, bakın anlatayım:
 
Brett Kavanaugh esip gürledikten, “küçük daÄŸları ben yarattım” havası ile tatsız ve tepeden bakan tavırlarla kendisinin ne kadar dürüst, suçlamaları yapanların da nasıl yalancı olduklarını uzun uzun iddia edip elinden geldiÄŸince antipatik olduktan sonra Lousiana’nın Cumhuriyetçi Senatörü John Kennedy ile içerisinde Allah, vatan, vesaire kavramlarının bol bol geçtiÄŸi bir “kendin piÅŸir, kendin ye” muhabbetine giriÅŸti.
 
Senatör Kennedy ile Kavanaugh arasındaki muhavere ÅŸöyle son buldu:
 
- Allah’a inanıyor musunuz? 
- Evet, inanıyorum.
- O halde size bir fırsat veriyorum. Åžimdi burada Allah ve ülkeniz adına gerçeÄŸi söyleyin: Hakkınızdaki suçlamalar doÄŸru mu?
- Hepsini reddediyorum. Ä°ddia edilenlerin hiçbirini asla yapmadım, asla!
- Hiçbiri doÄŸru deÄŸil mi?
- Hayır.
- Bu konuda bir ÅŸüpheniz yok deÄŸil mi?
- Yüzde yüz eminim. Hayır!
- Yüzüme bakarak Allah’ın üzerine yemin eder misiniz?
- Allah’ın üzerine yemin ediyorum.
 
Åžimdi böyle bir konuÅŸmanın bizim Meclis’te geçtiÄŸini, komisyon üyesi milletvekilinin muhatabına “Allah’a inanıyor musun? Allah’ın üzerine yemin eder misin?” diye sorduÄŸunu ve muhatabının “Ä°nanıyorum” deyip yemin ettiÄŸini hayal buyurun!
 
Yer yerinden oynar, ortalık birbirine girer, etrafı önce “Åžeriat geliyooooor!” haykırışları sarar, ardından “Ä°rtica Meclis’i bastı” denir, “Lâikliiiiik” nidâları iÅŸitilir, “kurucu deÄŸerler”, “demokrasi” vesaire gibisinden kavramlar da tabii ki unutulmaz ve soruyu soran sorduÄŸuna, cevap veren de verdiÄŸine piÅŸman edilir.
 
Fakat bu sözler Amerikan Senatosu’nda sarfedildiÄŸi takdirde ortada irtica falan yoktur, demokrasi meltemleri esmekte ve ruhlar tatlı tatlı yelpazelenmektedir!
 
Lâiklik ÅŸampiyonlarımız, kurucu ayar ustalarımız ve döpiyes giymiÅŸ sert bakışlı ablalarımız: Amerika elden gidiyor, yetiÅŸin! Adamlara bir haller oldu, paralarının üzerine “Allah’a inanırız” yazmaları yetmiyormuÅŸ gibi ÅŸimdi de Senato’da Allah’tan bahsedip onun üzerine yemin etmeye falan baÅŸladılar.
 
Bir yolunu bulun, Senato taraflarına uzanın, irticacı senatörlere WashingtonculuÄŸun ve lâikliÄŸin faziletlerini anlatın, KuruluÅŸ Bildirgesi’ndeki kurucu ayarları hatırlatın ve ne yapıp edin, ÅŸeriatın Amerika’ya hâkim olmasının Allah aÅŸkına mâni olun!
 
Amerika’ya ÅŸeriat gelirse bize neler neler gelmez bir düÅŸünsenize…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.