Sosyal Medya

Güncel

Sudan'dan uluslararası topluma çağrı

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, uluslararası topluma insan kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelede ülkesine destek olması çağrısında bulundu.



Sudan Devlet BaÅŸkanı Ömer el-BeÅŸir, insan kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelede uluslararası toplumun desteÄŸini istedi.

Sudan parlamentosunun yeni dönem açılış oturumunda konuÅŸan BeÅŸir, uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirerek, insan kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele konusunda Sudan'a daha çok destek vermesini istedi.

 

BeÅŸir, ülkenin geleceÄŸi ve vatandaÅŸların güvenliÄŸinin korunması için yabancı varlığının kontrol altına alınmasına yönelik çabaları iki katına çıkardıklarını söyledi.

Sudan'ın "bölgenin istikrarı ve kalkınmasında güvenilir bir ortak" olduÄŸunu belirten BeÅŸir, Güney Sudan'da barış anlaÅŸmasının imzalamasında ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışan tarafların bir araya gelmesinde önemli rol üstlendiklerini ifade etti.

BeÅŸir, tüm bunların öncelikle çevredeki Afrika ve Arap ülkeleriyle, ardından birçok Avrupa devleti, Türkiye, Rusya, Çin'le iliÅŸkilerinde Sudan'ın bölgesel ve uluslararası konumunu güçlendirdiÄŸini vurguladı.

Güney Sudan'da hükümet ile silahlı muhalifler, Sudan'ın büyük uÄŸraşılarının ardından geçen ay Etiyopya'nın baÅŸkenti Addis Ababa'da barış anlaÅŸmasına imza atmıştı.

Orta Afrika'daki silahlı grupların temsilcileri de geçen ay Sudan CumhurbaÅŸkanı BeÅŸir'in ara buluculuÄŸunda baÅŸkent Hartum'da yapılan görüÅŸmenin sonunda barış ve siyasi istikrar için çalışma taahhüdünde bulunmuÅŸtu.

Sudan, son yıllarda ikiye katlanan insan ticaretine karşı mücadele veriyor. Organize çetelerin yürüttüÄŸü insan kaçakçılığı faaliyetleri doÄŸu sınırındaki Etiopya ve Eritre'den kuzeydoÄŸudaki Libya sınırına dek uzanıyor.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler verilerine göre, Sudan'da 750 bine yakın sığınmacı bulunuyor. Hartum hükümeti ise ülkedeki sığınmacı sayısının yaklaşık 1 milyon 300 bin olduÄŸunu belirtiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.