Sosyal Medya

Güncel

FETÖ elebaşı Gülen'in kardeşine 10 yıl 6 ay hapis

FETÖ elebaşı Gülen'in kardeşi Kutbettin Gülen 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı



Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in "silahlı terör örgütü üyesi" olduÄŸu iddiasıyla tutuklu yargılanan kardeÅŸi Kutbettin Gülen, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Ä°zmir 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, sanık Kutbettin Gülen,  tutuklu bulunduÄŸu Denizli T Tipi Kapalı Ceza Ä°nfaz Kurumundan Ses ve Görüntü  BiliÅŸim Sistemi (SEGBÄ°S) aracılığıyla katıldı.
 
Salonda sanığın avukatı da hazır bulundu. Tanık M.P, kapatılan ÇaÄŸlayan Matbaasında çalıştığı dönemde,  yöneticiler tarafından, örgüte ait gazete ve dergilere abone olmayan çalışanların  yerlerinin deÄŸiÅŸtirildiÄŸini, Kutbettin Gülen'in de kendisini odasına çağırarak  aynı baskıyı kurduÄŸunu ileri sürdü.
 
DuruÅŸma savcısı, kapatılan Bank Asya'ya Fetullah Gülen'in talimatıyla  para yatırdığı iddia edilen sanıkla ilgili, önceki celsede tanık olarak ifade  veren Nurettin Veren'in kolluktaki beyanının daha kapsamlı olduÄŸunu ve buna  itibar edilmesi gerektiÄŸini vurgulayarak, yargılama aÅŸamasında elde edilen  deliller de dikkate alınarak Kutbettin Gülen'in "Silahlı terör örgütü üyesi olma"  suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde  mütalaa verdi.
 
Hakkındaki suçlamaları ve aleyhine olan tanık ifadelerini kabul  etmeyen Kutbettin Gülen, uzun süredir tutuklu bulunduÄŸundan saÄŸlık problemleri  yaÅŸadığını belirterek, beraat ve tahliye talebinde bulundu.
 
Sanık avukatı Hasan Özçelik ise müvekkilinin sadece Fetullah Gülen'in  kardeÅŸi olmasından dolayı yargılandığını, FETÖ üyeliÄŸi kriterlerini taşımadığını  savundu.
 
Mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 7 yıl hapis  cezasına çarptırdığı Kutbettin Gülen'in bu cezasını Terörle Mücadele Kanunu'nun  (TMK) ilgili maddesi gereÄŸince yarı oranında artışla 10 yıl 6 aya yükselterek  tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 
DAVA SÜRECÄ°
Ä°zmir'de 2 Ekim 2016'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik  soruÅŸturmada örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kardeÅŸi Kutbettin Gülen, "silahlı  terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.
 
Kutbettin Gülen'in, FETÖ soruÅŸturması kapsamında kayyum atanan Kaynak  Holdinge baÄŸlı Ä°zmir'in Gaziemir ilçesindeki ÇaÄŸlayan Matbaasında çalıştığı  belirlenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.