Sosyal Medya

Güncel

Batı Şeria’da kepenkler kapandı

Batı Şeria’da esnaf İsrail’in ulus-devlet yasasını ve sembol hale gelen Han el-Ahmer köyünün yıkılma kararını protesto ediyor



Filistin’in Batı Åžeria bölgesindeki Ramallah kenti esnafları, Gazze ve Batı Åžeria ile Ä°srail'de Filistinlilerin yaÅŸadığı ÅŸehirlerde, ırkçı Yahudi ulus devlet yasası ile Ä°srail'in DoÄŸu Kudüs'te yer alan Han el-Ahmer'i yıkma kararını protesto ederek iÅŸ yerlerinin kepenklerini indirdi.
 
AMAÇ FÄ°LÄ°STÄ°N'Ä° ORTADAN KALDIRMAK
 
Ä°ÅŸgal güçleri, Yahudi yerleÅŸimcilere yeni bir alan oluÅŸturmak için Filistinlileri bölgeden çıkarmak istiyor. Filistinli köylülerin bulunduÄŸu alanın 15 kilometrekarelik bir bölge olduÄŸu ifade ediliyor.
 
Ä°srail’in yayılmacılığı ile zaten bölünmüÅŸ olan Filistin’in, Batı Åžeria kısmının da ikiye ayrılmasının gündemde olduÄŸu bilgileri geliyor.
 
Ä°srail'in bölgede uyguladığı projeyle Filistin devletini tamamen ortadan kaldırmak istediÄŸi ve Filistinlileri bölgeden sürmek istediÄŸi belirtiliyor.
 
Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud milletvekilleri, geçen hafta BM 73. Genel Kurulu'nda iki devletli çözüm önerisini dile getiren ABD BaÅŸkanı Donald Trump'a tepki göstermiÅŸlerdi. Likud vekilleri, tek devletli çözüm haricinde baÅŸka bir yol haritasını kabul etmeyeceklerini açıklamışlardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.